ПОМИСЛЕТЕ ВЪРХУ ТОВА…

Iliana_BookCover-210x300-1-210x300

Dr. Mark Sircus: Глобалната епидемия от диабет се раздува заради жестокото невежество. Боледуването на съвременния човек е жестоко невежество, казва доктор Mark Sircus и продължава: Виждаме как си играят с това заболяване, което коства на хората и техните деца много страдания и понякога дори живота им. 1,3 милиона пациенти всяка година се диагностицират с диабет. Всяка година в Съединените щати се извършват около 80 000 -84 000 ампутации на долен крайник в резултат на усложнения от диабета. Десетки лечения на диабет, хапчета и инжекции, са на пазара. Световните продажби на медикаментите възлизат на 35 милиарда долара през миналата година и се очаква да нараснат на 48 милиарда до 2015 г.

Има много диабетици и много пари за хапчета и инжекции, които не правят нищо, за да излекуват тази опасна болест. Тези милиарди долари, изразходвани за лечение, което просто се занимава със симптомите на болестта, е продукт на жестоко невежество, поддържайки хората в неведение за това как да се заемат с причината за болестите или как да се предпазят от тях.

Няма край на невежеството на западната медицина, когато се стигне до диабета, казва Dr. Mark Sircus. Така например лекари, обсебени от затлъстяването като основна причина за диабета, игнорират факта, че серумните нива на магнезия, от една страна, и индекса на телесна маса, систоличното кръвно налягане, диастоличното кръвно налягане, обиколката на талията и нива на инсулин на гладно, от друга страна, са обратно пропорционални. Серумните нива на магнезий са значително по-ниски при деца с наднормено тегло в сравнение с тези с нормално тегло, независимо от по-високия прием на храна.

Дефицитът на магнезий води директно до диабет. Диабетът не е причинен само от затлъстяване! В действителност, недостигът на магнезий в съчетание с излагането на много химикали допринася за затлъстяването и диабета.

Диабет се причинява и от отравяне и това се знае отдавна. Хората са тровени масово с храни, пълни с пестициди, хербициди, консерванти, хранителни прибавки и дори живак.

Всички ние получаваме чрез нашия въздух, вода и храна около един микрограм живак на ден. Това звучи като твърде малко количество, докато не изчислите, че един микрограм съдържа 3 000 трилиона атоми, като всеки от тях притежава потенциала да деактивира инсулина и рецепторите, което е от огромно значение за тяхната функция.

... Свободните радикали участват в началото, развитието и патологичните последствия от диабета. Проучването, публикувано от American Chemical Society показа, че живакът е в състояние да потиска секрецията на инсулин от панкреаса чрез задействането на свободни радикали. Предизвиканият от живака оксидативен стрес довежда бета-клетките на панкреаса до апоптоза и дисфункция.

ВАША ИЛИАНА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *