Плашещи данни за повсеместния дефицит на магнезий

 

images

Данните са наистина плашещи: според някои оценки 80% от възрастните са в дефицит на един основен минерал, който е отговорен за над 600 жизненоважни метаболитни реакции в човешкото тяло.

Защо това е толкова голям проблем? Просто казано: този минерал играе решаваща роля в почти всеки аспект на вашето благосъстояние - от здрава сърдечно-съдова система, силни кости и оптимална мозъчна функция до поддържане на нормално кръвно налягане, нормални калциеви нива и дори балансирано настроение.

 

Без този основен минерал клетките ви не могат да произвеждат енергия, нервите и мускулите (включително сърцето) няма да работят правилно, а кръвоносните съдове и артериите ще се втвърдяват с течение на времето.

И ето истински шокиращото: неотдавнашно проучване, публикувано в списание Atherosclerosis, установи, че за период от 10 години смъртността от сърдечни проблеми се е увеличила два пъти при хората с ниски нива на този минерал, спрямо онези с по-високи нива. А смъртността от всички причини е повече от 7 пъти по-висока при хора с ниски нива.

Друго проучване от Харвард установи, че жените с най-високи нива на този минерал са със 77% по-нисък риск от внезапна сърдечна смърт в сравнение с жените с най-ниски нива.

И така, този абсолютно важен минерал, за който говоря, е магнезият. Това чуваме толкова често и звучи  толкова "обикновено", което всъщност е част от проблема. Затова вие може би правите същата грешка, която милиони други правят, като мислите, че вашите нива са си добри. Но шансовете са да сте в дефицит и здравето на сърцето и дълголетието ви са изложени на сериозен риск.

Наистина е невероятно какво може да се случи, когато тялото е подходящо захранено с достатъчно много магнезий. Проучванията показват, че достатъчното количество магнезий:

  • Укрепва здравето на сърцето и намалява риска от смърт
  • Поддържа здравословно кръвното налягане и циркулацията
  • Поддържа лигавицата на кръвоносните съдове и артериите гладки и еластични
  • Подпомага функцията на мускулите и нервите
  • Увеличава костната плътност чрез регулиране на калциевия транспорт
  • Балансира настроението и подпомага по-добър нощен сън
  • И още ползи…

Joshua Corn

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *