Аспирин на ден … удвоява риска от сърдечен удар?

inappropriate-aspirin-prescription

От години лекарите и пациентите гледат на аспирина като на ежедневна подкрепа за здравето на сърцето, надявайки се, че ще послужи като по-лека, но задоволителна алтернатива на Варфарина, медикамент, за който се знае, че има няколко нежелани и рискови странични ефекти. Но тези, които приемат аспирин всеки ден за разреждане на кръвта и намаляване на риска от инсулт, да бъдат предпазливи, тъй като ново проучване разкри, че аспиринът не е "бързото решение", което мнозина се надяваха да бъде.

В ново проучване изследователите установиха, че в сравнение с онези, които вземали варфарин за предсърдно мъждене (нередовно и бързо биене на сърцето, което може да доведе до удар), пациентите, приемащи аспирин, били 1,9 пъти по-склонни да страдат от сърдечен удар.

Същото изследване установи, че нов клас медикаменти, наречени директни перорални антикоагуланти, също удвоява риска от сърдечна недостатъчност при пациенти с предсърдно мъждене.

Като се има предвид, че Warfarin (наречен също Coumadin) идва с множество неприятни странични ефекти, много потребители се чудят кои природни съставки могат да помогнат в подкрепата на сърцето, да подобрят артериалната еластичност и да оптимизират кръвния поток.

За щастие има естествени продукти, които намаляват възпалението и подобряват сърдечно-съдовата функция:

  • Аспиринът се получава от салицин, който идва от кората на белите върби. Този натурален продукт може да се приема за облекчаване на болката и в борбата с възпалението.
  • Натокиназата, ензим, произведен от ферментирала соя, постига много от същите добри неща, но без лошите странични ефекти.
  • Рибеното масло и физическите упражнения също могат да подобрят сърдечно-съдовото здраве.
  • И други естествени противовъзпалителни средства също могат да бъдат добра идея в зависимост от съветите на вашия  лекар.

Post by I & V

По Live in the now

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *