Най-лошата храна за вашата ДНК – защо почти всички правят тази грешка?

hranene-diabet

Съвременните процеси на производство на храни са напълно неуспешни, когато става въпрос за подобряването на здравето и увеличаването на продължителността на живота. Доказателството е ясно и съкрушително: цикличният нетен прием на въглехидрати е основният фактор, който определя съотношението на мазнините в тялото, а преработените зърнени храни и захари (особено фруктозата) са основните виновници за неимоверното увеличаване на затлъстяването, диабета и хроничните заболявания.

Днес две трети от американското население са с наднормено тегло или със затлъстяване, един от всеки 5 смъртни случая е свързан със затлъстяването, половината от тях имат  предиабет, диабет или друго хронично заболяване, а 1 от 3 жени и 0,5 от всички мъже ще развият някаква форма на рак през живота си.

Има отговор на всички тези ужасни здравни тенденции и всичко започва с хранителния състав на вашата диета. Повечето хора просто ядат прекалено много преработени храни, нетни въглехидрати, твърде малко здравословни мазнини и прекалено много нездравословни мазнини, което води до натрупване и задържане на допълнителни мазнини в тялото и до увеличаване на инсулиновата им резистентност.

Повечето хора също така ядат прекалено много протеини за едно оптимално здраве, а макар  физическите упражнения да не могат да компенсират щетите, причинени от диета с високо съдържание на въглехидрати и ниско съдържание на мазнини, при повечето хора изобщо липсват достатъчно физически движения. Тези фактори задвижват метаболитни и биологични каскади, които влошават здравето.

Въведение в метаболитната митохондриална терапия

  • Основна причина за повечето дегенеративни заболявания е фактът, че митохондриите ви не получават достатъчно количество правилно гориво. В резултат на това, митохондриите започват да се влошават и да се повреждат
  • Вашето тяло изисква метаболитна гъвкавост, за да използва както мазнини, така и глюкоза за гориво. Конвенционалните хранителни съвети се провалят, защото яденето на високо въглехидратна диета за дълъг период от време прави невъзможно ефективно да изгаряте мазнини
  • За да възвърнете способността си да изгаряте мазнини за гориво, трябва да намалите до минимум нетните въглехидрати, да увеличите здравословните мазнини и да ограничите протеина до адекватни нива.

По д-р Мъркола

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *