Цялостна програма за естествено лечение на депресия

images (6)

Депресията може да бъде много сериозно състояние, но ако посетите повечето конвенционални лекари, вероятно ще ви предпишат антидепресант и ще ви изпратят да си вървите, оставяйки ви да мислите, че депресията е "болест", за която не можете да направите нищо.

Реално, преодоляването на депресията обикновено е въпрос на интегриране на ключови природни терапии към една програма за лечение, подходяща за вас. Ключовите стъпки включват:

  1. Оптимизирайте вашето хранене

Това включва ежедневно приемане на висококачествени омега-3 мастни киселини на животинска основа като крил масло и премахване най-вече на захарта и зърнените храни, тъй като те увеличат риска от инсулинова резистентност, която пък е свързана с депресия (и диабет).

Изследователите са открили положителна връзка между по-високите нива на инсулинова резистентност и тежестта на депресивните симптоми при хора с нарушен глюкозен толеранс, дори преди появата на диабет. Въз основа на тези открития бе предположено, че инсулиновата резистентност може да бъде резултат от повишено освобождаване на контрарегулаторни хормони, свързани с депресия.

  1. Правете физически упражнения!

Редовните физически упражнения са едно от "тайните оръжия" за преодоляване на депресията. Те действат добре, защото помагат да се нормализира инсулиновата резистентност, като същевременно се стимулират „хормоните на радостта“ в мозъка ви.

Както казва д-р Гордън:

"Това, което установяваме в изследванията е, че физическите упражнения са поне толкова добри, колкото антидепресантите за подпомагане на депресирани хора ... Физическите упражнения променят нивото на серотонина в мозъка.

Те променят, увеличават нивата на „хормоните на радостта“, ендорфините. А също така - и това са невероятни изследвания - могат да увеличат клетките в мозъка, в областта на мозъка, наречена хипокампус. И това е много важно, защото понякога в депресия има по-малко от тези клетки в хипокампуса, но реално можете да промените мозъка си с физически упражнения. Така че те трябва да бъдат част от лечението на всеки, част от всеки план на лечение.“

  1. Възползвайте се от техники, които помагат за контрол емоциите

Стресът и други отрицателни емоции са една от основните причини за депресията, така че трябва да се научите как да ги управлявате, за да се чувствате по-добре. Любимият ми метод за емоционално облекчение е Техниката на меридианно потупване – форма на психологическа акупресура, която можете да я научите и сами да си я правите.

Обаче, ако имате депресия или сериозен стрес, би било най-добре да се консултирате с професионалист в областта на психичното здраве, който и да практикува тази техника, за да ви напътства.

Съществуват и други методи за управление на стрес, като медитация, водене на дневник, дихателни упражнения, йога или просто споделяне на чувствата с близък приятел. Изберете метода, който ви импонира най-добре, или комбинирайте няколко метода и ги въртете.

  1. Оптимизирайте нивата си на витамин D

Забелязали ли сте колко чудесно се чувствате, когато прекарвате времето си на открито в слънчев ден? Е, това означава, че безопасното излагане на слънце, което позволява на тялото ви да произвежда витамин D, е прекрасно за настроението ви.

Едно проучване дори установи, че хората с най-ниски нива на витамин D са били 11 пъти по-склонни да са депресирани спрямо онези, които са получавали здравословни дози.

И така, може да добавите оптимизиране на нивата на витамин D чрез излагане на слънчева светлина, чрез вземане на висококачествена добавка витамин D към списъка на бойците с депресията.

Нека повторим, че депресията може да бъде много сериозно състояние. Ако не вземете мерки, тя може да има опустошително въздействие върху почти всеки аспект от живота ви. Затова, изучете и прилагайте природните начини за въздействие, предложени по-горе, а в идеалния случай го направете с помощта и напътствието на опитен специалист по природно здраве.

Dr. Mercola's Comments

One thought on “Цялостна програма за естествено лечение на депресия

  1. Pingback:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *