Превръщане на хората в пациенти

0b3932418e63276c3164a3379d1863c6

Освен заблуждаващата им природа по своята същност, директно насочените към потребителите реклами за медикаменти, като тези на телевизията, често засаждат в съзнанието ви семето, че може би сте болни. Компаниите за медикаменти са майстори в провокирането на болести – изобретяването на несъществуващи заболявания и преувеличаването на незначителни заболявания, като крайният резултат е да ви накара да се втурнете към вашия лекар, за да поискате рецепта.

Тези реклами вече се намират в собствената ви дневна - по телевизията, в списанията и в интернет - затова е трудно да ги елиминирате. Това, което можете да направите, обаче, е да поддържате здравословен скептицизъм, когато виждате реклама за медикаменти.

Ако мислите, че може би се нуждаете от медикамент, първо потърсете безпристрастен източник на информация, за да видите дали наистина е така. Интернет често тук е полезен инструмент. Също така проверете истината относно страничните ефекти. В по-голямата част от случаите вероятно ще откриете, че можете да разрешите или предотвратите здравословното си състояние не чрез приемане на медикаменти, а като следвате тези 10 основни принципа на оптимално здраве:

  1. Яжте здравословна храна, която е подходяща за вашия хранителен тип (като сериозно внимавате да не се покачват нивата ви на инсулина).
  2. Пийте обилно чиста вода
  3. Управлявайте стреса си
  4. Правете физически упражнения
  5. Излагайте се много на подходящо слънце
  6. Ограничете излагането на токсини
  7. Консумирайте здравословни мазнини
  8. Яжте много сурова храна
  9. Оптимизирайте инсулина
  10. Осигурете си много сън

Dr. Mercola

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *