15 начина да изгладите корема си

Woman-Abs-Fitness-Strong-Muscle-Stomach-650X

Коремната мазнина е проклятието на повечето диети, но за съжаление - както вероятно вече знаете - е едно от най-трудните места за укрепване и тонизиране. Има обаче неща, които можете да направите, за да отслабнете в тази област. Петнадесет съвета за укрепване на корема са изброени по-долу.

Време е момичетата да излязат на пистата!

Предложете седмична разходка и разговор със своите приятелки, за да можете да получите и двете ползи. Ако имате ходещи приятели, вие сте по-склонни да се придържате към програмата си, както и ние, разбира се!

Продължете с кардио упражненията

Ако мислите, че кардио упражненията помагат при изгаряне на коремни мазнини, това наистина е така. Те изгарят 67% повече калории, отколкото силовите тренировки и ще се справят дори с проблемни области като корема.

Яжте влакнести храни

За всеки 10 грама фибри, които ядете ежедневно, коремът на тялото ви ще носи почти 4% по-малко мазнини. Големите източници на фибри включват пресни плодове и зеленчуци, боб и зърнени храни като трици.

Поръчайте първа

Не се страхувайте да бъдете буйна и да поръчате първа, когато сте в ресторант. Това обикновено означава по-кратко време за изчакване преди пристигането на вашата храна, така че няма да почувствате, че сте гладни и да преяждате.

Избършете предното стъкло!

Легнете с лице нагоре с протегнати ръце, длани надолу и крака, наклонени под ъгъл от 90 градуса, така че краката ви да са на пода. Поддържайте стегнати коремните мускули, спуснете десния крак на пода, дръжте здраво раменете и отново вдигнете крака. Повторете с левия крак и направете 20 повторения.

Вакуум

Прахосмукачката всъщност осигурява страхотна тренировка за корема, особено ако сте със стегнат  корем, докато го правите. Ще получите по-чиста къща и по-тънка талия!

Пазете се от солта

Твърде много сол във вашата диета ще ви накара да запазите повече течност и да допринесете за теглото на водата. Така че наблюдавайте приема на сол.

Отдайте се на авокадо

Авокадото е богато на мононенаситени мастни киселини, които спират шиповете на кръвната захар, които могат да доведат до повече коремни мазнини. Те също са лесни за работа в диетата на всеки.

Пропуснете газираните напитки

Калориите, които получавате от тези газирани напитки обикновено завършват на корема. Вместо това опитайте искряща вода или незамразен леден чай.

Избягвайте алкохола

Твърде много алкохол в диетата може да повиши нивата на кортизол, който може да изпрати мазнини направо към корема. Избирайте безалкохолни напитки и ще спестите тон калории.

Каяк

Карането на каяк е забавно, но също така осигурява страхотна тренировка за коремните мускули - и горната част на тялото ви!

Яжте слънчогледови семена

Слънчогледите също са чудесен източник на мононенаситени мазнини и добавянето им към вашата диета е толкова просто, колкото и да ги поръсите по време на обедната си салата.

Сгъване на корема

Сгъването на корема, докато ходите или правите домакинска работа, е лесен начин да помогнете на мускулите на тонуса, докато вършите дневната си работа.

Консумирай риба

Сьомгата и другите риби са добър източник на Омега-3 мастни киселини, които също ви помагат във войната с мазнините. Опитайте се да получите няколко рибни порции на седмица.

Хидратирайте се

Добрата хидратация поддържа функционирането на цялото ви тяло по-добре - включително метаболизма ви. Вие също се нуждаете от повече вода, ако работите.

Следването на тези съвети не е трудно и наистина може да се изплати под формата на по-твърд, по-стегнат корем!

By Samriti

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *