Мислите ли за козметична хирургия? Помислете отново, защото има неща, които медицинската индустрия няма да ви каже!

изтеглен файл (1)

(Natural News) Милиони хора в нашата все по-суетна култура предприемат стъпки и правят козметична хирургия всяка година - цифра, която се увеличава, след като все повече хора възприемат идеята да променят телата си - включително децата .

Някои от тези решения са направени по легитимни медицински причини , разбира се, но много повече се правят само по лични причини , отбелязва д-р Мани Алверез , пише в Lifezette .

Но за да се получи перфектното тяло, някои хирурзи предпочитат да извършват трансфер на мазнини, което се състои в вземане на мазнини от една част на тялото и прехвърлянето им в друга област чрез инжектиране. Изследванията сочат, че тези инжекции са с няколко рискове - и не всички от тях са напълно обяснени на пациентите преди козметичната им операция. Затова е жизненоважно за всеки, който го обмисля, да проучи напълно процедурите (и рисковете), преди да каже "да" на такива процедури.

Както отбелязва още Алварес :

В случая с един човек, козметичната хирургия не вървеше както беше планирана и всъщност се превърна неочаквано в смъртоносна. Според неотдавнашен доклад в Journal of Forensic Sciences, 30-годишен швед поиска операция в две части, за да увеличи пениса си.

По време на процедурата лекарите трябвало да отстраняват мазнините от една област на тялото на мъжа и да ги прехвърлят за уголемяване на пениса. За съжаление операцията се обърна към по-лошото. След като лекарите инжектираха мазнините, този относително здрав човек получи сърдечен арест и умря един час по-късно.

Медицински изследователи откриха при по-нататъшния преглед, че мъжът е претърпял белодробна мастна емболия - т.е. мастна емболия, която е пътувала до дробовете му, където е разкъсала кръвоносен съд. И макар този смъртоносен страничен ефект със сигурност да не е бил преднамерен, на иначе здравия човек животът му е драстично съкратен чрез избирателна процедура, основана главно на суета.

Големите емболии със сигурност могат да се появят при други обстоятелства, включително тежка травма. Но изследователите откриват, че те са с особено висок риск при козметични операции, които включват инжектиране на мазнини за подобряване на определени части на тялото.

Например, казаха Алварес, бразилските задни части, които в последните години се сдобиха с популярност. Някои от операциите обаче са приключили с мастни емболии, което според изследователите може да се случи доста лесно. Ако инжекцията се случи да влезе в кръвоносен съд, това може да превърне операцията в животозастрашаващ инцидент.

"Ако се случи това усложнение, пациентът може да почувства изведнъж появата на симптоми", пише Алварес. "Те включват неравномерен сърдечен ритъм, затруднено дишане и треска."

През 2011 г. екипт лекари разказаха за случай  в New England Journal of Medicine когато 32-годишен мъж, представен в клиника със загуба на зрение в лявото си око, след като имаше "автоложна инжекция на мазнини" на челото му на седмица по-рано, за да се поправят "линиите на намръщването".

Според лекарите пациентът съобщава, че усеща внезапна, тежка периферна болка и е имал пълна загуба на зрение в лявото си око, докато е получил инжекцията.

Следващата фотография и ангиографията потвърждават множество ретинални кръвоизливи, оклузии на няколко ретинални артериоли с видима мастна емболия и пълна липса на перфузия на тъканното легло в хипофлуоресцентни зони " , пишат те .

С други думи, човекът не би могъл да си върне зрението. Но загубата на живот при козметичната "фиксация" е още по-лоша.

"Докато тези случаи са най-лошите случаи", отбеляза Алварес, "козметичните операции, при които хирургът извършва мастна инжекция, имат много рискове. Според една пластична хирургическа операция пренасянето на мазнини за бразилски задни части може да доведе до прекомерна загуба на кръв, кръвни съсиреци, дълбока венозна тромбоза, инфекция, некроза (смърт на мастна тъкан) и други сериозни рискове. "

Той добави, че освен рисковете, някои пациенти са недоволни от операцията. (Свързани: пациентите с козметична хирургия съжаляват, че не са се научили повече преди да преминат процедури, предполага проучване .)

Що се отнася до козметичните операции при мъжете, казва урологът на Майо Клинтън Тобиа Кохлер: "Това е напълно безполезна процедура, която никога не работи, тя обезобразява мъжа и може да го убие".

Tuesday, August 22, 2017 by: 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *