Чувствителни бактерии, открити като ключ към поддържането на устойчивостта и жизнеността през целия живот

изтеглен файл

(Natural News) Може ли тайните на жизнеността да лежат в чревна бактерия? Това със сигурност изглежда така в случая с червеи, мухи и мишки - всички те са подобрили продължителността на живота си чрез излагане на индоло-произвеждащи чревни бактерии. Новото проучване, публикувано в изданията на Националната академия на науките , разкри неочаквана връзка между здравните условия, свързани с възрастта, и индолите, органичните химически съединения, които допринасят за остър мирис на изпражненията.

За своето изследване изследователите се съсредоточиха върху възможните ползи за здравето на индолите по отношение на "здравето на различните организми" или способността на организмите да устоят на стреса и да останат активни по време на стареене.

"Нуждаем се от по-добро разбиране на здравето. С медицинските постижения хората живеят по-дълго; но може и да не искате да живеете по-дълго, ако това означава, че  тези години ще бъдат безсилни  и немощни ", казва Даниел Калман, старши автор и професор по патология и лабораторна медицина в Университетско училище" Емири ".

В предишни проучвания, същият екип откри, че индолите, освободени от бактерията от Е. coli, могат да направят нематодните С. elegans и мишките много по-устойчиви на външни напрежения. Изследователите разчитат на това и захранват група нематоди, произвеждащи индоло-продуциращи Е. coli бактерии. Нематодите, принадлежащи към тази група, поддържат своята мобилност и са се удвоили в репродуктивния период в сравнение с групата нематоди, на които е била дадена E.coli, неспособни да произвеждат индоли.

Подобен ефект се наблюдава при Drosophila и при мишките. На Drosophila плодовите мушици показаха по-голяма мобилност и устойчивост на топлина, отколкото в контролната група. Мишките междувременно са елиминирали съществуващата микробиотична фаза чрез антибиотици, след което са заместени или с нормални, или с индол-продуциращи Е. coli бактерии. Както младите, така и много старите (почти два и половина години или 28 месеца) мишки, които са хранели индоли на Е. coli, показват забележимо подобрение на здравето си: Докато младите мишки живееха по-дълго след излагането на смъртоносна радиация, Старите мишки останаха активни и мобилни и поддържаха здравословно тегло.

"Това е като Картината на Дориан Грей по отношение на включените гени. Индолите правят старите животни да изглеждат по-скоро като младите ", отбеляза Калман.

Сред всички организми в изследването, изследователите идентифицират арил въглеводородни рецептори (AhR) като основен фактор зад положителните ефекти на индолите. Арил въглеводородни рецептори са молекули, които подпомагат растежа на клетките и реакцията към външни стимули. Как именно индоловите и арил-въглеводородни рецептори работят заедно, за да създадат благоприятно въздействие върху здравето, все още се изследва. Въпреки, че в случая на мишките, изглежда, че ремонтират и / или защитават интестиналните бариерни пътища и ограничават системното възпаление.

След тези факти изследователите коментират: "Тези данни повишават възможността за разработване на терапевтични средства, базирани на индол или производни, получени от него, за да се разшири здравето и да се намали слабостта при хората".

Както Калман разказа на ScienceDaily.com , влиянието на индолите върху нематодите, мухите и мишките не беше изненадващо. Той отбеляза: "Индолът е такъв древен пратеник. Това е начинът, по който растенията управляват растежа си, как бактериите говорят помежду си и как растителните и бактериите говорят с нас и осигуряват правилна хомеостаза с нашата имунна система. Вероятно не е толкова изненадващо, че тези молекули спомагат за запазването на жизнеността ни. "

Следователно не е чудно, че антибиотиците правят повече вреда, отколкото предполагаемото им добро. Дори краткосрочната употреба може значително и трайно да промени чревната флора, като елиминира полезните бактерии заедно с лошите, както е показано в експеримента с мишките. Чувствителни бактерии, които нямат численост и разнообразие, са бактериите в червата, които няма да могат да поддържат здравето на организма, особено с възрастта. Да кажем тогава, че антибиотиците ускоряват стареенето, може да не е твърде далеч от истината.

Thursday, August 24, 2017 by: 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *