Измама: няма и следа от Алое Вера, намерена в продуктите на големи търговски вериги

Aloe-Vera-Close-Up-e1456816507925

Natural News ) Ако мислите, че сте купили продукт от алое вера от големите търговци на дребно Walmart, CVS и други, за които смятате, че всъщност съдържат алое вера , помислете отново.

Това, което наистина си купихте, е много вероятно да е само оцветен гел.

Изследователи, изследващи проби от гела от алое вера на марката Walmart, Target и CVS, не откриха никакъв намек за растението в различни лабораторни тестове, въпреки че продуктът, етикетиращ всички изброени сокове от листа " aloe barbadensis " - друго име за алое вера - е посочен като първата или втората съставка след водата.

Няма правителствена агенция за охрана, която да гарантира, че продуктите от алое са истински, така че е вероятно това причината да се случи подвежданетосъобщиха от Bloomberg News . Американската администрация по храните и лекарствата не се занимава с процеса на одобрение на козметиката, преди да бъде продадена, и никога не е глобила производителя за продажба на фалшиви продукти от алое. Достатъчно е доставчиците да са на честна система, въпреки че общият американски пазар на продукти на основата на алое, който включва лосиони и гелове, витамини и напитки, е нараснал с 11% през изминалата година до 146 млн. долара, според данните от SPINS LLC., фирма за проучване на пазара със седалище в Чикаго.

"Трябва да бъдете много внимателни, когато избирате и използвате продукти от алое", каза Тод Купърман, президент на ConsumerLab.com, компания на White Plains, базирана в Ню Йорк, която е направила тестове върху алое продукти.

Трите химически маркери за алое - ацеманан, ябълчена киселина и глюкоза - отсъстваха при тестове за продуктите на Walmart, Target и CVS aloe, проведени от лаборатория, наета от Bloomberg News . Вместо това, три проби, изпратени в лабораторията, съдържаха много по-евтина съставка, наречена малтодекстрин, захар, която понякога се използва за имитация на алое.

Гелът, продаван на друг търговец на дребно - Walgreens - съдържа само един от маркерите (ябълчена киселина), но е лишен от другите две. Кен Джоунс, независим консултант в индустрията, базиран в Чапала, Мексико, каза пред " Блумбърг", че това би означавало, че наличието на алое не може да бъде изключено или потвърдено.

Target Corp. няма да коментира констатациите на Bloomberg . Междувременно говорителите на Walmart Stores Inc., CVS Health Corp. и Walgreens Boots Alliance Inc. заявиха, че техните доставчици са потвърдили, че продуктите, които продават, са автентични. (Между другото, всички продукти на Алое в магазина за здравеопазване са потвърдени от нас, че са 100% автентични).

Между тези четири търговци на дребно има около 23 000 магазина.

Bloomberg News отбеляза още:

Блумбърг анализира  четирите гела.  Лабораторията, която направи тестовете, поиска анонимност, за да запази бизнес отношенията си. "

Лабораторията, където се извършва изпитването на продукта, използва техника, известна като ядрено-магнитен резонанс, която открива добавки като малтодекстрин и други като триетаноламин, който е емулгатор. В пробите млечната киселина - елемент, който показва наличието на деградиран алое вера - не е открит.

Fruit of the Earth, базиран в Форт Уърт, Тексас, марка, създадена през 1980 г., прави гелове за Walmart, Target и Walgreens, според Блумбърг . Компанията на свой ред каза, че доставчикът на алое е концентриран алое, който се намира в Ормонд Бийч, Флорида, където се казва, че използва честни търговски практики, органично алое, което се обработва и преработва в Гватемала. И двете компании оспорват констатациите на Bloomberg .

"Ние сме в бизнеса дълго време и знаем откъде идват суровите съставки", каза Джон Дондреа, главен съветник на Fruit of the Earth. "Заставаме зад нашите продукти."

Междувременно Tim Meadows, президент на "Concentrated Aloe Corp", заяви, че техниката - ядрено-магнитен резонанс -, използвана за тестване на продуктите, не е надеждна за козметиката, поради наличието на множество съставки, за които се твърди, че причиняват смущения, за алоето в готовите продукти.

Той също така каза, че малтодекстринът не е пренебрегващ - термин, отнасящ се до вещество, намерено в други вещества - защото може да се използва по време на процеса на сушене. И докато някои техники за преработка на алоето премахват ацеманана, това не означава, че алое не е истински, каза той.

"Ацеманнанът е бил неправилно интерпретиран", казва Медоус, отбелязвайки, че козметичната индустрия "изисква високо преработена алое". Той каза, че не е ясно как се е отразило това.

Блумбърг отбеляза, че няколко правни фирми са подали жалба срещу четирите търговци на дребно, като след отделни тестове също не са открили алое в продуктите си от алое.

https://www.naturalnews.com/2016-12-05-aloe-vera-scam-no-trace-amount-of-aloe-vera-found-in-products-at-walmart-cvs.html

Източници:

Bloomberg.com

NaturalNews.com

Science.NaturalNews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *