Изследване разкрива, че магнитната терапия може да облекчи безпокойството

Science-Meditation-Mind-Molecular-Zen-Brain

Транскраниалната магнитна стимулация е нов и обещаващ метод, който се използва и у нас. Засега обаче на са докрай проучени страничните му ефекти. Някои пациенти съобщават за главоболие след сеансите. Затова на този етап е по-добре да се използват естествени методи, като най-ефикасният и прост метод е ТЕС (Техники за емоционална свобода), който всеки може да научи сам. Аз самият съм го прилагал доста пъти (винаги успешно) за туширане на фобии предимно от змии, паяци и други насекоми.

Валентин Веселинов

Wednesday, September 20, 2017

Natural News ) Страховете вече могат да бъдат блокирани в рамките на секунда, при условие, че конкретна област на мозъка ви  бъде стимулирана магнитно.

Това е нова инициатива, тъй като много хора в наши дни са засегнати от всякакви фобии; паника в първия миг, когато стъпват на самолет, други викат като луди, когато виждат хлебарка , а някои хора предпочитат да се катерят по стълбите, отколкото да използват асансьор - дори да стигнат до 15 -ия етаж. В Германия един от седем души има някакво тревожно разстройство .

Тези тревожни настроения могат да станат толкова тежки, че те могат да пречат на ежедневния живот на човек. Помощта обаче е налице. "Когнитивната поведенческа терапия е отлична възможност за лечение", казва професор Martin Hermann, психолог в Центъра за психично здраве на университетската болница "Вузбург" в Германия.

Този вид терапия умишлено подлага пациентите на ситуации, които са най-неудобни за тях, под психологически надзор на експерт.

Лошата новина е, че този вид терапевтичен метод изглежда не работи при всички пациенти. Поради това причината, поради която Hermann и изследователи от Катедрата по клинична психология на Университета във Вузбург разкриват начини за подобряване на реакцията на пациентите на когнитивната поведенческа терапия.

Един от методите, които използват, е така наречената транскраниална магнитна стимулация. Изследователите установиха, че магнитно стимулиране на специфичен регион в челния лоб на човешкия мозък може да даде възможност на човек да отвърне на тревожните реакции. Методът може или да стимулира, или да потисне мозъчната активност в зависимост от честотата, прилагана върху субекта.

Екипът по-нататък използва експеримент, с който искаше да разбере дали могат да предизвикат синаптични реакции в мозъка, които могат да помогнат на човек да забрави страха си от височини. (Свързани: Различни видове тревожни разстройства. )

Тридесет и девет участници, които страдат от акрофобия или  ирационалния страх от височини, са били закарани до замайващи височини във виртуална реалност за две сесии. "Хората  чувстват истински страх във виртуалната реалност, въпреки че знаят, че не са в опасна ситуация", каза Hermann .

Изследователите стимулираха челния лоб на група пациенти с тревожност 20 минути преди да влязат във виртуалния свят; другата група получи само стимулирано стимулиране или стимулацията беше насочена към предсърдна кора на вентралната среда .

След две сесии групата, която е била лекувана с транскурална магнитна стимулация, изпитва по-малко тревога и страх в сравнение с групата, която не е получила правилното лечение.

" Констатациите показват, че всички участници имат голяма полза от терапията във виртуалната реалност, а положителните ефекти от интервенцията все още са ясно видими дори след три месеца", каза Херман.

Изследователите твърдят, че са успели да разберат как технологията ще работи, когато се използва заедно с по-традиционните методи за поведенческа терапия. Следва да  се планират метода на арахнофобията или хора, които имат ирационален страх от паяци.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *