Кажете сбогом на диабет тип 2 за 8 седмици

 

say-goodbye-type-2-diabetes-8-weeks-800x600

Ако сте диагностицирани с диабет тип 2, може да работите под невярно убеждение във вашето състояние ...

Може да повярвате, че след като сте преминали линията до диабет тип 2, няма връщане. Вие ще останете с тази болест за остатъка от живота си. Но това е далеч от истината.

Разбира се, не е лесно да си върнете обратно метаболичното здраве, щом се стигне дотам. Но това е възможно. Хората са го направили чрез диета и упражнения.

Или може би сте знаели за известно време, че е възможно да се задейства диабет тип 2 чрез диета и физически упражнения, но все още се борите да си съставите (и да се придържате към) точен план, който ще ви помогне да го направите.

Ако това е така, това най-ново проучване от изследователи в Нюкасълския университет може да помогне ...

Доказана диета, която обръща диабета

В едно скорошно проучване, изследователи от Нюкасълския университет установиха, че след нискокалорична диета в продължение на осем седмици обръща диабет тип 2.

Всъщност, само една седмица след началото на нискокалоричната диета, участниците в проучването са имали драматично подобрение на инсулиновата чувствителност и нивата на кръвната си захар на гладно се нормализират.

 

Но бъдете предупредени ... нискокалоричната диета, използвана в проучването, е изключителна. Участниците в проучването са яли 600 калории на ден в продължение на осем седмици. Препоръчваният прием на калории за средния възрастен е между 1500 и 2500 калории на ден (в зависимост от пол, възраст и цели за отслабване), така че това е доста различно.

 

Разбира се, ако все пак обмисляте да го опитате, може би се чудите защо драстично намаляване на приема на калории има такова драматично въздействие върху диабета ...

 

Когато става дума за обръщане на диабет тип 2, изследователите казват, че всичко се свежда до загуба на тегло. Повечето хора, които развиват диабет тип 2, са прекалили твърде много от приема на калории.

 

Храненето с твърде много калории води до развитие на състояние, наречено мастен черен дроб, което е натрупване на излишната мазнина в черния дроб.

 

След като получите мастен черен дроб, черният дроб започва да произвежда твърде много глюкоза. Вашият черен дроб също започва да изпраща допълнителна мазнина към панкреаса, който пречи на една от най-важните задачи на панкреаса - производството на инсулин. Така че твърде много глюкоза и недостатъчен инсулин става рецепта за бедствие, което в крайна сметка причинява диабет тип 2.

 

Но според изследователите, загубата на телесно тегло може също да ви помогне да отслабне и панкреаса, който може отново да върне нещата в експлоатация.

 

В проучването изследователите откриха, че трябва да загубите един грам мазнини от панкреаса, за да се нормализира производството на инсулин. И като следва тази нискокалорична диета, хората са успели да направят това и да загубят средно 11 килограма общо телесно тегло за осем седмици.

 

"Много хора ми описват как натоварването на нискокалоричната диета е единствената възможност да се предотврати това, което според тях - или е било казано - е неизбежен спад в по-нататъшното лечение и по-нататъшно заболяване поради диабета", заяви ръководителят автор на изследването професор Рой Тейлър.

 

Професор Тейлър има още много добри новини ...

 

Дори ако сте имали диабет тип 2 в продължение на десетилетие, Тейлър казва, че можете да го обърнете, като отстраните мазнините от панкреаса.

 

Използвайте нискокалорична диета, за да изкорените диабета си

Сега има нещо, което искам да подчертая тук ...

 

Диабетът тип 2 е сериозно състояние. С напредване може да причини сърдечна недостатъчност, слепота, бъбречни заболявания и ампутации на краката. Така че, като се опитвате да го направите, е един от най-добрите решения, които можете да направите за себе си и за вашето здраве.

 

Но не трябва да го подхождате леко - особено ако планирате да следвате изключително нискокалорична диета като тази, използвана в проучването.

 

Ако възнамерявате да обърнете диабета тип 2 чрез промяна в начина на живот, подобно на това, не бива да го правите сами. Партньор с доверен медицински специалист, който може да ви води, да наблюдавате напредъка си и да предоставяте подкрепа и насърчаване по пътя.

 

Разбира се, ако решите да опитате това предизвикателство с нискокалорично хранене, това ще промени живота ви. Не само, че обрати диабет тип 2, но изследователите заявиха, че участниците в проучването дори не са се чувствали гладни и уморени от намаляването на калориите. Те се чувстваха по-добре.

 

Ако търсите решение, което е по-умерено, бихте могли да опитате нещо известно като интермитентно гладуване. Една версия, известна като диета 5: 2, изисква само да намалите приема на калории до 800 калории за два дни в седмицата и да ви позволи да ядете нормално за останалите пет дни. Тази диета е доказано, че ви помага да отслабнете и да намалите нивата на кръвната захар.

 

Но ако екстремно нискокалтово диета или гладуване не е за вас, просто се придържайте към здравословно хранене и упражнения. Това може да не е бързо решение за отслабване и обръщане на диабета. Но ако сте ангажирани и последователни, ще постигнете целта си и ще възстановите здравето си.

 

Забележка на редактора: Наскоро медицината "обявява", че всички диабетици тип II ще се нуждаят от инсулинови инжекции. Не толкова бързо ... Аз наричам това FAKE НОВИНИ, защото току-що сте чели, че този тип 2 може да се обърне естествено! Истината е, че някой не искат да знаете доказаните прости трикове, които намаляват съдържанието на кръвната Ви захар, намерени в ръководството на д-р  Dr. Michael Cutler

Jenny Smiechowski

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *