Големият мит за киселинния рефлукс е разбит

acid-refluxs-biggest-myth-busted-800x600-300x225

Не се разстройвайте, когато ви кажа това, но при битката ви с киселинния  рефлукс (гастроезофагеален рефлукс или ГЕР),  вашият лекар  по невнимание може да ви постави в ненужна опасност…

Това не е изцяло негова вина и се надяваме, че не е твърде късно, защото дори и ако той не спира да ви предписва тези инхибитори на протонната помпа (ИПП), които са свързани с бъбречни заболявания, деменция, намаляване на чревното разнообразие, инфаркти, костни фрактури и рак на хранопровода - истината ще ви направи свободни ...

Истината зад щетите на киселиния рефлукс

Не само, че вашият лекар се базира на фалшивата предпоставка, че рефлуксът е причинен от твърде много киселина в стомаха, когато в действителност той е причинен от твърде малко стомашна киселина, но и друг основен извод при лечението на тази болест дойде на бял свят наскоро.

Оказва се, че това, което лекарите повече от 80 години твърдяха за киселинния  рефлукс е напълно невярно ...

Болезненият  киселинен рефлукс, който може да доведе до рак не е причинен от стомашната киселина, но от това нещо - и ако сме го каза веднъж, ние сме го каза един милион пъти - това е коренът на всяко заболяване ...

Езофагеалните проблеми всъщност са причинени от възпаление.

По принцип, когато имате киселинен рефлукс, възпалителната реакция в тялото ви освобождава цитокини, група регулаторни протеини, които имунната система на  тялото изпраща да се справят с болест или нараняване. Това са тези имунни клетки, които всъщност причиняват увреждане на хранопровода ... и това е подобно на това, което се случва с автоимунното заболяване.

Тези свръхвъзбудени клетки възприемат окупатора или нараняването. Когато разчетат даден проблем като такъв сигнал, те атакуват тялото - в този случай, хранопровода - отново и отново.

Но ако мислите, че тази нова информация в скоро време ще промени начина, по който лекарите лекуват киселинния рефлукс, помислете отново.

"Въпреки, че вече имаме радикална промяна в концепцията за това какво предизвиква гастроезофагеален рефлукс /ГЕР/, това няма да  промени подходът ни към неговото лечение с киселинно  потискащи лекарства в близко бъдеще, но това може да има значителни дългосрочни последици", казва водещият изследовател Dr. Stuart Spechler, професор по вътрешни болести в UT Southwestern и шеф на Department of Gastroenterology at the Dallas VA Medical Center.

Безопасни алтернативи за успокояване на ГЕР

Не е нужно да задържате дъха си да чакате този  "някой ден" да дойде. Алтернативни практики са познати от десетилетия, така че има много ефективни - и безопасни – процедури, от които можете да избирате ...

Първо най-важното: сега знаете, че възпалението е виновникът за увреждане на хранопровода.Трябва да предприемете  един двустранен подход към лечението на ГЕР: започнете от (1) възстановяване на равновесието на киселина в стомаха, и (2) изцеление на щетите, свързани с възпалението.

Ябълковият оцет е чудесен избор за получаване на баланс на киселина в  стомаха, но той също има противовъзпалителни свойства, тъй като съдържа минерали като калий и магнезий.

Ябълковият оцет може да бъде корозивен за зъбите, когато е неразреден. Добре е да се  смесват една или две супени лъжици с една чаша вода за пиене.

Dr. Mark Wiley препоръчва една чаена лъжичка морска сол в чаша топла вода и добавяне на лимонов сок към ястия и кисели напитки. В допълнение:

  • Яжте по-малки порции, които да съответстват на скоростта на храносмилането.
  • Яжте повече алкални храни, като зелени листни зеленчуци и избягвайте киселинно причиняващи храни, като говеждо месо, бира и храни с високо съдържание на мазнини (включително мляко и млечни продукти).
  • Не лягайте в продължение на най-малко 45 минути след хранене и не забравяйте да се издигне главата си най-малко 8 инча, когато спите. Според изследванията на Dr. Kaltenbach тези две промени могат да имат най-голямо влияние върху предотвратяване на симптомите на ГЕР.

Bob Livingston, който също е изследвал алтернативи на инхибиторите на протонната помпа, препоръчва избягването на антиациди, защото те не знаят разликата между естествената стомашната киселина, необходима за храносмилането и баланса  и органичните киселини от ферментация на хаотична храна. Той констатира, че като добавка бетаин хидрохлорид с всяко хранене работи добре.

Може би вече знаете, че куркумата е едно от най-мощните противовъзпалителни средства, но също така тя помага за храносмилането.

И не забравяйте за витамин U. Витамин U е всъщност един ензим, известен като S-methylmethionine. Можете да го закупите като добавка или можете да го приемете чрез храни като зеле, кълнове от люцерна, спанак, зеле, домати, целина, ряпа, репички и магданоз.

Но помнете, че яденето на правилните храни винаги е най-добрият начин за намаляване на възпалението и  възстановяване баланса на стомаха.

По Jenny Smiechowski

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *