Дефицитът на желязо увеличава риска от сърдечни заболявания, но същото прави и неправилният вид желязо!

Heart-Attack-Pain

Natural News ) Телата ни са фино балансирани машини, но за мнозина от нас това става очевидно, когато страдаме от липса на жизнено важни хранителни вещества или минерали и започваме да усещаме ефектите. Например екстремен изпит или друг вид стрес оставя много от нас изчерпани от витамин B, а като жените влизат във възраст често им се препоръчва да увеличат консумацията на калций. Има още един жизненоважен минерал, който трябва да бъде фино балансиран в тялото ни, за да се предотврати заболяването, включително заплахата от коронарна артериална болест: нашият прием на желязо.

Сърдечните заболявания са убиец номер едно на мъжете и жените в Съединените щати и претендират да са отнели повече животи, отколкото всички ракови заболявания. Те убиват около 380 000 души всяка година.

Има няколко много важни фактора за начина на живот, които могат да допринесат за развитието (или превенцията) на сърдечните заболявания. Поддържането на здравословно тегло, спирането на захарта и изкуствените подсладители, увеличаването на приема на здравословни мазнини като екстравърджин зехтин и включването на ежедневни упражнения, са от жизненоважно значение за превенцията на сърдечните заболявания. [Свързани: Храненето на неограничените количества здравословни мазнини значително намалява риска от рак на гърдата, диабет и сърдечни заболявания, установява проучване .]

Днес Daily Mail от Великобритания съобщава, че проучване на изследователи от Imperial College London, публикувано в списанието Arteriosclerosis, Thrombosis, and Vascular Biology е установило, че ниските нива на желязо също увеличават риска от развитие на коронарна артериална болест (вид сърдечно заболяване).

"Може да се окаже, че ако техните нива на желязо са ниски, бихме могли да им дадем желязна таблетка, за да сведем до минимум риска от сърдечно-съдови заболявания", казва водещият автор Dr. Dipender Gill. "За тези хора, които вече са имали сърдечен удар и чийто статус на желязо е нисък, бихме могли да намалим риска от поява на друг сърдечен удар, само ако им дадем желязна таблетка".

Неотдавнашно проучване на правителството в Обединеното кралство установи, че една четвърт от всички жени в трудоспособна възраст имат ниски нива на желязо, отчасти поради препоръките за намаляване на червения прием на месо.

Докато медицинските специалисти често са бързи като ви съветват да приемете хапче, винаги е по-добре да намерите естествени, лесно абсорбирани източници на витамини и минерали, включително желязо. Отлични източници на този минерал включват сушени плодове, пълнозърнест хляб, червено месо, боб, ядки и зелени листни зеленчуци, особено спанак. [Относно: Открийте източниците, ползите за здравето, хранителните вещества, употребите и съставките на спанака в NaturalPedia.com .]

Едно предупреждение обаче: По-ранно проучване от изследователи от университета "Индиана" , публикувано в Journal of Nutrition , установи, че високите нива на желязо, което се среща само в месото, всъщност може да причини коронарна болест на сърцето (CHD) до 57%! Изследването установи, че тялото е по-добре да абсорбира желязо от растителни източници и дори железни добавки, отколкото от месни източници.

"Хеми желязото се абсорбират с много по-голяма скорост в сравнение с желязото не-хеми (37% срещу 5%). След като се абсорбира, то може да допринесе като катализатор за окисляването на LDL, причинявайки възпаление на тъканите, което е потенциален рисков фактор за ХБН ", заключават авторите.

Балансът е ясен тук. Очевидно е важно да се гарантира, че нивата на желязо не падат твърде ниски или стават твърде високи. На признаците и симптомите на недостиг на желязо , за да бъдете наясно са умора, задух, виене на свят, главоболие, студени ръце и крака, болка в гърдите, физическа слабост и бледа кожа. Други възможни проблеми включват крехки нокти, пукнатини от страна на устата, чести инфекции, синдром на неспокойните крака и затруднен сън.

Ако кръвният тест покаже недостиг на желязо, важно е да увеличите приема на желязо, като ядете повече от посочените по-горе храни или да получите желязна добавка. Не прекалявайте обаче таблетките и се консултирайте относно най-добрите източници на желязо за вашето специално състояние.

Wednesday, October 04, 2017 by: 

https://www.naturalnews.com/2017-10-04-iron-deficiency-leads-to-heart-disease-in-women-but-too-much-iron-for-men-increases-risk-of-heart-problems.html

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *