Този подъл хормон помага на тялото ви да съхранява мазнини

sneaky-hormone-helps-body-store-fat-800x600

Всички разбираме, че наддаването на тегло се определя от натрупването на телесна мазнина.

Но това, което е по-малко разбрано, е как се получава натрупването на мазнини.

Накарахме се да вярваме, че това е така, защото ядем твърде много. И докато това е частично вярно, има още нещо повече. След като разберете как възниква натрупването на мазнини, то е много по-лесно да победим пълнотата ...

Подъл хормон

Това, което повечето хора не знаят, е, че скритият хормон инсулин играе важна роля в процеса на натрупване на мазнини. По същество това е свързано с ...

  • Поемането на мазнини
  • Задържане на мазнини
  • И съхранение на мазнини.

С повишени нива на инсулин в тялото ви, мазнините няма да горят и вместо това се съхраняват.

Какво причинява повишени нива на инсулин?

Въвеждане на въглехидрати .

Вероятно си мислехте, че диетата с ниско съдържание на мазнини е най-добра, но както се оказва, това не е така. Когато хората консумират ниско съдържание на мазнини, те са склонни да увеличават приема на въглехидрати.

И през повечето време въглехидратите не са като зеленчуци и пълнозърнести храни. Те са въглехидрати като захар и рафинирани зърна (всички бели неща).

Когато хората се хранят с по-ниски въглехидрати без ограничения на енергията (което означава, че могат да ядат толкова, колкото искат), те обикновено имат много по-голяма краткосрочна загуба на тегло - когато забавите производството на инсулин, забавяте натрупването на мазнини и насърчаване на изгарянето на мазнините.

Разбира се, инсулинът не е единственият фактор, защото вашата ендокринна система работи в хармония с останалата част от тялото ви. Но когато се променя инсулинът, се повлияват и други хормони .

Например, лептин (енергийният регулатор / хормон за ситост) и грелин ( гладният хормон ) също са повлияни.

Изследванията показват, че повишаването на нивата на инсулина също води до намаляване на енергийния разход (липса на желание за упражняване) и увеличаване на глада (ядете повече), така че цикълът да продължи.

Но има определени хранителни вещества, които причиняват повече вреда ...

Захар и рафинирани въглехидрати, както вече посочихме по-горе.

Следователно, решението е да се елиминират или поне да се намалят тези видове храни и да се направят някои промени в храната.

Може ли  да ядем някои въглехидрати?

Когато мислим за въглехидрати, повечето от нас автоматично мислят за хляб, макаронени изделия, ориз и картофи. Ние не осъзнаваме, че богатите на фибри зеленчуци също са въглехидратни храни - и те са най-добрият вид въглехидрати за ядене.

Какъв тип богати на фибри зеленчуци говорим тук?

Артишок, аспержи, целина, домати, чушки, моркови, зелен лук, праскова, карфиол, броколи, краставици, зеле, брюкселско зеле, зелен фасул и листни зеленчуци като маруля, люцерна, боб, спанак, зеленчуци, зеле, цвеклови зеленчуци, синапено зеле, швейцарско листно зеле, риклянка, рукола,  китайско зеле и сребърна билка.

Има огромна наличност, от която да избирате и зеленчуците трябва да съставляват по-голямата част от вашата диета, те трябва да са преобладаващ източник на въглехидрати във вашата диета.

Не е лоша сделка ... да се откажем от няколко лоши въглехидрати срещу  този дълъг списък от вкусни храни, нали?

А богатите на фибри зеленчуци не причиняват високи стойности на инсулина. Те осигуряват витамини, минерали и съединения, които балансират хормоните и ензимите във вашето тяло, което спомага за увеличаване на вашия потенциал за изгаряне на мазнините. Те спомагат за регулирането на апетита и намаляване на глада.

Освен всичко това, те са добре известни като мощни превантивни храни за всички видове болести. Още по-добре за теб.

Всичко, което е необходимо, е просто превключване между източниците на храна, за да стимулирате метаболизма си и да подобрите цялостното си здраве.

Jedha Dening

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *