Важни промени в организма, причинени от дисфункция на щитовидната жлеза

thyroid-stitovidna1

Инсулинов дисбаланс: Това може да се случи, когато прилагате диета, пълна с преработени, рафинирани въглехидрати и захар, наред с повишаване на теглото. Този лош контрол на кръвната захар може да допринесе и за дисбактериоза, която настъпва, когато микроорганизмите в червата са извън баланса. Това нарушение на здравето на червата може да доведе до лоша имунна функция, може да утежни работата надбъбречните жлези, да забави естествения процес на детоксикация на организма и може да доведе до хормонални дисбаланси. Тези здравни проблеми могат също да допринесат за лошата функция на щитовидната жлеза.

Стрес: Не само едно стресово събитие, но ежедневният хроничен стрес може да обремени надбъбречните жлези и да промени комуникацията на мозъка с щитовидната жлеза. Стресът може да забави превръщането на Т4 в активната форма Т3, може да забави процеса на детоксикация на черния дроб и може да допринесе за синдрома на пропускливите черва. Това може да доведе до имунна дисфункция, която води до повишен риск от състояние на Хашимото – състояние на автоимунно заболяване на щитовидната жлеза.

Ако имате надбъбречна умора, щитовидната жлеза може да се изтощи и да доведе до мудна, бавна функция на щитовидната жлеза.

Чревна инфекция: Възможно е излекуването на чревна инфекция като h-pylori да има положително въздействие върху щитовидната жлеза, особено за тези с Хашимото. В тази област няма много изследвания, но проучване върху десет пациента показа, че това е ефективно. За да се лекува чревна инфекция, трябва на първо място да се подпомогне здравето на червата с диета и полезни хранителни вещества и след това да се насочите към чревната инфекция. Ако се насочите първо към инфекцията, без да подпомогнете тялото си, възможно е да бъде трудно тялото да се отърве от инфекцията.

Токсини: Изследване показват, че токсините могат да бъдат отговорни за промени във функцията на щитовидната жлеза. Това изследване се фокусира върху химикали, забавящи горенето. Данните сочат, че живеенето в дом с високо съдържание на химически вещества, забавящи горенето, е свързано с повишена честота на рак на щитовидната жлеза.

Флуорид: Британско проучване установи силна връзка между областите, където съдържанието на флуорид е най-високо, с по-висок риск от развитие на хипотиреоидизъм. Установено е, че в райони с нива на флуорид над 0,3 милиграма на литър (mg/L), рискът нараства с 30%. В САЩ минималните стандарти за флуориране на питейна вода се определят на 0.7 mg/L. Това означава, че ако живеете в САЩ рискът от хипотиреоидизъм може да бъде дори по-голям.

 

По Nnatural News

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *