Изгорете мазнините в коремната област по естествен път

c9e76d5f3b9fca6425d96b082bbb7538-300x225

Колкото повече висцерална мастна тъкан натрупвате около органите в коремната кухина, толкова по-уязвими ставате към метаболитния синдром, водещ до диабет, високо кръвно налягане, безалкохолна чернодробна стеатоза (NAFLD), коронарни заболявания и някои видове рак.

Имайте предвид, че тези мазнини правят нещо повече от това да обграждат или потискат вътрешните ви органи – те отделят токсини.

Независимо дали сте просто с наднормено тегло, с леко затлъстяване или с болезнено затлъстяване, вие можете да пренастроите вашия начин на живот и хранителни навици и да опитате някои или всички от посочените естествени средства.

(1) Яжте бавно, без напрежение или безпокойство и дъвчете повече от обичайното, което ще позволи да се натрупат необходимите слюнчени ензими. Концентрирайте се върху храната. Храносмилането започва в устата.

(2) Яжте много по-малко и напълно избягвайте Fast Food. Избягвайте пържените храни.

(3) Премахнете повечето захар и всички високо-фруктозни сиропи, които са по-лоши от захарта, тъй като създават запаси от мазнини и влияят неблагоприятно на черния дроб.

Рафинираните въглехидрати от преработени брашна и зърнени храни са само на една стъпка от захарта по гликемичен индекс. Така че, ако използвате зърнени храни, нека да са пълнозърнести.

(4) Избягвайте хранителните прибавки. Изкуствените подсладители са нездравословни и причиняват неврологични увреждания, дори рак на мозъка. А те и не работят. Я вижте тежко затлъстелите любители на диетични безалкохолни напитки.

Има списък на маскирана употреба на MSG. Освен това той е и неврологичен екзито-токсин, който застрашава мозъка и нервната система, като в същото време ви създава желание да ядете повече мъртва храна.

(Неврологични екзито-токсини са невро-трансмитери: свръхувеличена и непрекъсна стимулация от глутамат и аспартат, който действа като невротрансмитер. Това увреждане на нервните клетки води до различни неврологични заболявания, например: хипогликемия, гърчове, инсулт, хронични дегенеративни заболявания на нервната система, като деменция, амиотрофична латерална склероза, болестта на Хънтингтън, болестта на Алцхаймер, б.м. –И. В.)

(5) Половин или повече изцеден лимон или лайм в половин чаша или повече топла вода без захар след събуждане помага да се стимулира черния дроб и подпомага храносмилането. Някои позволяват добавянето и на мед или кленов сироп, но когато става въпрос за загуба на мазнини, е по-добре без никакъв подсладител.

По време или преди хранене няколко супени лъжици суров, нефилтриран, органичен ябълков оцет помагат на храносмилането.

Хидратирайте се с чиста вода в достатъчна степен през целия ден. Но по време на храненето не е нужно да се пие много вода, тъй като се разрежда стомашния сок.

(6) Лютият червен пипер и зеленият чай помагат за изгаряне на мазнините.

(7) Куркумата има противовъзпалително свойство, което също помага за изгаряне на мазнините. Това може да бъде една от най-здравословните и евтини билки.

(8) Имайте предвид, че храни с “ниско съдържание” или “без” мазнини, често съдържат подсладители, които създават мазнини. Затлъстяването като проблем нарастна, след като този фалшив призив беше стоварен върху хората. Но действително, избягвайте преработените хидрогенирани мазнини. Маргаринът е един от тях.

Яжте здравословни мазнини, особено омега-3. Установено е, че хората губят телесни мазнини, използвайки т.нар. кетогенна диета – високо-здравословни мазнини, добри, адекватни протеини и минимално количество въглехидрати. Този начин на хранене принуждава тялото да гори мазнини, а не въглехидрати.

(9) В-витамините са важни, когато се опитвате да се отървете от мазнини. Витамин B3, по-известен като ниацин, например, ако се консумира достатъчно често с нарастващи дози, премахва липидите (мазнините).

Опасността идва от токсините в премахваните липиди. Можете да се освободите от тези токсини чрез изпотяване: физически упражнения, топло облекло или в топъл, влажен климат и/или просто, седейки в сауна.

(10) Ето и още нещо важно: Ако вашият метаболизъм е бавен или е  в застой, може би имате значителен йоден дефицит. Това обосновава вземането на добавки с йод или приемане на морски водорасли като храна или като екстракт.

Ако коремната мазнина упорито не помръдва, може би трябва да отрежете всички пшенични и зърнени продукти с глутен.

Гладуването само на сокове е едно интензивно решение. Изцеждането на зеленчукови сокове в продължение на няколко дни може да бъде сериозен пробив в загубата на мазнини, поддържайки ви в същото време жизнени и здрави, макар и малко гладни.

По PF Louis

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *