ПОМИСЛЕТЕ ВЪРХУ ТОВА…

Iliana_BookCover-210x300-1-210x300

Според проучване, публикувано в Journal of the American Medical Association, вземането на правилно предписани медикаменти е третата водеща причина за смърт ва САЩ. Антибиотиците също са в тази категория, тъй като могат да бъдат смъртоносни. Те са класифицирани като микотоксини (mycotoxins), а микотоксините са отрови.

Jane Millar от St Margaret's College в Нова Зеландия, открила множество резистентни на антибиотик бактерии в прясно пилешко, продавано в супермаркетите, което е важно, тъй като предупреждава, че антибиотичното лечение при хората може да бъде компрометирано. Това откритие  означава, че бактериите са развили резистентност към антибиотици, които не са използвани в производството на домашни птици, но са важни за лечението на сериозни инфекции при хората.

В следващ анализ, Dr. Mark Sircus представя изключително важни данни, красноречиво говорещи за връзката между дефицитите на полезни вещества и медикаментите. Dr. Sircus е и доктор по източна медицина, директор на International Medical Veritas Association (IMVA), една асоциация, посветена на обединяването на различните дисциплини в медицината с цел да се постави ново начало в опазването на здравето. Той е сред най-плодовитите и смели писатели. Автор е на много книги, публикации, ориентирани към предпазването от най-жестоките съвременни заплахи за здравето. Нека го чуем:

“Друга причина да се избягват антибиотиците, освен в най-ужасните извънредни ситуации, е, че те пречат на усвояването на много витамини и минерали, което води до техните дефицити. А от своя страна, недостигът на тези хранителни вещества създава по-висока податливост към повечето инфекции.”

Според автора, инфекцията понижава нивата на витамините В-6 и С, а Dr. Gary Gordon пък твърди: "Правилната доза на витамин С ще спре всяка инфекция по нейния път без да е необходимо да се използват антибиотици".

Обърнете внимание на следващата ценна информация. Dr. Sircus обобщава данните от научните изследвания и синтезирано ни предоставя информация за това, как редица медикаменти изчерпват от организма важни за здравето хранителни вещества  и предизвикват дефицити:

  • Антибиотиците изчерпват от организма витамините A, B12, С, Е, К, биотин, както и калций, желязо, магнезий, калий;

  • Антиконвулсантите изчерпват витамините B2, B12, C, F, K, фолиева киселина, както и калций, магнезий;

  • Медикаментите срещу диабет (орални) изчерпват  витамините B2, B12, C, D, фолиева киселина;

  • Антихистамините изчерпват витамин С;

  • Аспиринът изчерпва: калций, фолиева киселина, желязо, калий, витамин C и B-комплекс.

Може би с този пример и вие ще изпитате  удоволствието от това да разполагате с информация, която може да ви помогне да избегнете, да минимизирате или още по-добре, да не допускате дефицити, увреждащи здравето. Благодарна съм на всички научни изследователи и анализатори, които споделят знанията, свързани с опазването на здравето и на живота, в крайна сметка! Ето това е и причината да продължавам да следя ежедневно новостите в научните източници.

ВАША ИЛИАНА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *