Магнезият е необходим за превръщане на витамин D в неговата активна форма

images

Витамин D е новата популярна добавка, но се предписва в големи дози. Не е широко известно обаче, че витамин D изисква магнезий, за да бъде трансформиран в активната си форма. Освен това много високи нива на витамин D могат да изчерпят магнезийните нива. Връзката между витамин D и магнезия е от решаващо значение и е била пренебрегвана от много лекари. Важно е да се уверите, че приемате достатъчно магнезий преди да вземате добавки витамин D. Можете да го направите, като следвате  магнезиевите си RBC нива и се насочвате към оптималното от 6.0-6.5 mg/dL.

Витамин D се превръща в 25-хидроксидовитин D в черния дроб и 1,25 (OH) 2D в бъбреците и други органи, ако е необходимо. 1,25 (OH) 2D метаболитът на витамин D всъщност е хормон, изискван от много места в тялото. Средният обхват за 25-хидрокси витамин D (25 (OH) D) е от 10,0 до 40,0 ng/mL, но при хранителни добавки нивата могат да варират до 70 ng/mL или по-високи. Въпреки това, оптималните нива на витамин D са повече към 40 ng/mL, а не към високия край. Средните нива на 25-хидроксивитамин D варират в зависимост от цвета на кожата, тъй като тъмната кожа намалява образуването на витамин D. При по-високи географски ширини светлата кожа се е развила, за да събира оскъдни UVB светлинни лъчи сцел да генерира витамин D. [10] В САЩ средното ниво за афроамериканци е близо 16 ng/mL, латиноамериканците – близо до 21 ng/ml и белите – близки до 26 ng/mL. Ето защо, повечето хора могат да се възползват от приема на витамин D добавки заедно с магнезиеви добавки.

Материалът "Магнезий, витамин D статус и смъртност" в BMC Medicine показва подробна диаграма на метаболизма на витамин D, което показва, че магнезият се изисква в 8 важни стъпки. Това е жизненоважна информация за всеки лекар, който предписва витамин D и за всяко лице, приемащо витамин D. Изследователите казват: "Нашите предварителни констатации показват, че е възможно приемането на магнезий самостоятелно или неговото взаимодействие с приема на витамин D може да допринесе за статуса на витамин D. Връзките между серум 25 (OH) D и рискът от смърт могат да бъдат модифицирани чрез нивото на приема на магнезий".

От горното ще стане ясно, че аз смятам магнезия за едно от най-важните основни хранителни вещества в организма и трябва да бъде включен във всеки протокол за здравно лечение. Все още това той често е най-дефицитният и пренебрегван минерал. Призовавам всеки да прочете повече за магнезия и да преразгледа приема на този чудотворен минерал.

Противопоказания за магнезиева терапия

  1. Бъбречна недостатъчност. При бъбречна недостатъчност съществува невъзможност да се изчести магнезият от бъбреците.
  2. Myasthenia gravis. Интравенозното приложение може да засили мускулната релаксация и да срине дихателните мускули.
  3. Прекалено бавен сърдечен ритъм. Бавните сърдечни честоти могат да станат дори по-бавни, тъй като магнезият отпуска сърцето. Бавните сърдечни честоти може да изискват изкуствен пейсмейкър.
  4. Задръстени черва. Основен начин за елиминиране на неабсорбирания орален магнезий е през червата. Човек със задръстени червата би трябвало да бъде хоспитализиран.

Как да получите терапевтични количества магнезий без слабително действие

  1. Избягвайте силно слабителния магнезиев оксид. Само 4% се абсорбира; останалото количество привлича вода и се елиминира през червата.
  2. Нанесете трансдермален магнезиев лосион и/или вземете Epsom солеви вани - толкова често, колкото е необходимо или на всеки няколко дни.
  3. Смесете течен магнезиев хлорид или магнезиев цитрат на прах във вашата питейна вода или сок и отпивайте по глътка през целия ден. Вкусът ще бъде силен, но можете да добавите ароматизирана стевия или естествен подсладител.
  4. Смесете 1 супена лъжица от псилиум на прах в 240 мл вода веднъж или два пъти на ден (1 час преди или след храна или добавки), за да напълните тоалетната и да предотвратите диария.

by Carolyn Dean, MD, ND

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *