Диетичният подход за спиране на хипертонията е ефективен и при лечение на подагра!

Mixed-Fruits-Bulk-Vegetables-Produce

Natural News ) Диетичният подход за спиране на хипертонията (DASH) е богат на плодове, зеленчуци, нискомаслени млечни продукти и намалява мазнините и наситените мазнини. Той е създаден преди десетилетия, за да намали високото кръвно налягане. Сега, според проучване, водено от изследователите на Джон Хопкинс, диетата на DASH може значително да понижи пикочната киселина.

Пикочната киселина е причинителят на подагра и диетата на DASH е толкова ефективна, че подобренията в някои участници са почти съпоставими с резултатите, постигнати с лекарства, предписани специално за лечение на подагра.

Констатациите от рандомизирано клинично проучване скоро биха могли да насочат пътя към "ефективен, сигурен и устойчив диетичен подход", който да помогне за понижаване на пикочната киселина и дори да предотврати образуването на подагра при тези с лека до умерена болест, особено при тези, които не искат да приемат лекарства за подагра.

Изследователите от "Хопкинс" заявиха, че въпреки че симптомите на възпаление на подагра - като тежко възпаление и остра болка в ставите, като основата на големия пръст  - са свързани с повишена пикочна киселина, не е ясно какъв вид диета може ефективно да намали пикочна киселина и да намали риска от възпаление.

За да разреши въпроса, Stephen P. Juraschek, M.D., Ph.D, изследовател и клиничен специалист по обща вътрешна медицина в университета "Джон Хопкинс" , заедно с колегите си, изучава данни от клиничното изпитване DASH, широко разпространено и често цитирано изследване. Резултатите от клиничното проучване на DASH бяха публикувани за пръв път през 1997 г. и тези резултати разкриха, че диетата DASH, която подчертава значението на пълнозърнестите храни, плодовете, зеленчуците, нискомаслените млечни продукти и намаления прием на сол, червени меса, сладкиши и наситени мазнини - спомогна за подобряване на кръвното налягане на индивида и холестерола.

В оригиналното проучване на DASH-натрий, в началото и в края на всеки период на прием на натрий, изследователите, включени в първоначалното проучване, взеха кръвни проби, анализирани за различни кръвни маркери, като пикочна киселина.

За новото проучване екипът на Juraschek изследва данните, за да потвърди дали и как всяка интервенция засяга кръвната концентрация на пикочната киселина. Учените са научили, че диетата на DASH е довела до "скромно 0,35 милиграма на децилитър намаление на концентрациите на пикочна киселина като цяло". Но колкото са по-високите нивата на пикочната киселина в някои участници, толкова по-драматично е намалението.

Juraschek заяви, че в контекста на съществуващите данни за нивата на пикочната киселина, свързани с риска от подагра, е значително намаляване на пикочната киселина. Лекарствата за лечение на подагра, като алопуринола, помагат за намаляване на концентрациите на пикочна киселина в кръвта на пациентите с около 2 милиграма на децилитър.

Изследователите предупреждават, че само по-нататъшни изследвания могат да установят връзката между DASH диетата и пикочната киселина при пациенти с подагра и ако диетата DASH може да намали или предотврати образуването на подагра. Освен това, новото проучване би могло да предложи на пациентите осъществим начин за контролиране на концентрациите на пикочна киселина - и по приблизителни причини - на подагра, чрез диета, която има положителен ефект върху кръвното налягане - утвърден рисков фактор за сърдечно-съдовите заболявания.

Старшият автор  Edgar R. Miller III, M.D. Ph.D, професор по медицина към Училището по медицина на университета "Джон Хопкинс", заключи, че резултатите от това проучване могат да бъдат използвани за подпомагане на пациентите с "високи нива на пикочната киселина в кръвта или тези на риск от подагра ". Miller добави, че диетичният подход за предотвратяване на подагра е най-добрата линия на действие и че това проучване предполага, че типичният хранителен съвет за намаляване на пикочната киселина, като намаляване на приема на алкохол и белтъчини трябва да включва съвети, които да следват диетата DASH ,

Естествени лекарства за поддържане на пикочната киселина на нормални нива

Ако страдате от подагра, опитайте да консумирате повече от изброените по-долу храни, за да поддържате пикочната киселина в нормални нива :

  • Череши / Чери сок 
  • Масла, произведени от цели ядки и семена  - Допълнете масла с една супена лъжица ленено масло дневно, ако имате подагра.
  • Вода  - Пийте най-малко 10 до 12 осем чаши вода на ден.

Thursday, December 07, 2017 by: 

https://www.naturalnews.com/2017-12-07-heart-healthy-diet-found-to-be-as-effective-as-medication-for-treating-gout.html

Можете да научите повече за други естествени лекове в Cures.news .

Източниците включват:

HopkinsMedicine.org

LiveStrong.com 1

LiveStrong.com 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *