Няколко неща, които е добре да премахнете, за да оптимизирате здравето си

11276

Трудно е да елиминирате неща от съвременния живот, които са толкова вкоренени в обществото, че отърваването от някои нездравословни фактори не е просто неприятно, а невъзможно. Но когато разберете, че жертвите, които давате, опират до някои нездравословни неща и как може да окажат (и оказват) отрицателно въздействие върху живота ви, често става по-възможно и дори наложително да направите нещата, посочени по-долу. Задайте си въпроса:

Какво има в това за теб?

За съжаление, заедно с всички опции, предлагани в магазините за хранителни стоки, много от тях са произведени с нещо друго на ум, освен здравето ви. Нашата цел е да изложим корпоративната, правителствената и медийната дезинформация, която ви отклонява от това, което наистина е най-доброто за вашето здраве.

Освен ако активно не преследвате алтернативни отговори за здравето и благополучието, най-вероятно ще бъдете завладени от най-гръмогласния и най-устойчивия американски отговор на всеки проблем – от главоболието до затлъстяването до рака: медикаментите и медицинските процедури. Ние си партнирахме с ключови организации, които също са посветени на образоването на обществеността по важни здравни въпроси и дори настояват за инициативи, които ще подобрят общественото здраве и околната среда, докато ви помагат да подобрите здравето си по естествен, природен начин.

Откажете се от никотина завинаги

Вероятно вече знаете, че пушенето причинява рак, а други форми на никотин и катранът са също толкова опасни. А знаехте ли, че това е един от факторите в развитието на болестта на Алцхаймер? Всъщност, проучване показа, че пушачите имат 45% по-висок риск от развиване на деменция, отколкото непушачите. Покажете това изследване на децата и внуците си.

Отървете се от съдовете за готвене с незалепващо покритие

Ето защо: поли- и перфлуороалкилните вещества (PFAS), използвани за създаване на тези повърхности, са токсични, както във вашето тяло, така и в околната среда. Възможно е да сте забелязали частиците, които се отронват, когато разбърквате, и сте осъзнали, че ще навлязат в тялото на някого, както и токсичните изпарения, дори и да не ги усещате. Вместо тези съдове, използвайте керамични или емайлирани чугунени тенджери, тигани за готвене.

Обмислете да се отървете от живачните пломби

Но може би първо би трябвало да имате предвид какво правят живачните пломби, за да разрушат здравето ви. Амалгамните пломби, поставени от зъболекари в САЩ, са 50 процента живак, чиито изпарения преминават през клетъчните мембрани, през кръвно-мозъчната бариера към централната нервна система. Проучванията показват, че причиняват сериозни психологични, неврологични и имунологични проблеми. Трябва да премахнете живачните си пломби.

Откажете се от безалкохолните газирани напитки

Безброй хора правят крачки към по-здравословен начин на живот, но едно от най-умните неща, които можете да направите, ако все още не сте, е да изхвърлите газираните напитки. Съществува връзка между тяхната консумация и затлъстяването, както и увреждане на черния дроб, сърдечни заболявания, диабет и остеопороза. Преминаването към вода може да бъде най-влиятелното решение за здравето, което някога сте правили.

Каквото и да правите, не започвайте да пиете диетични напитки, тъй като това е още по-лошо. Това е свързано с инсулт, деменция, депресия и неврологични нарушения, дължащи се на съдържанието на аспартам, и може да ви накара да наддавате на тегло, вместо да отслабвате. Бъдете информирани за това, което наистина влагате в тялото си. Няма да повярвате колко по-добре ще се почувствате.

Избягвайте захарта

Доказателствата показват, че излишната захар е основна причина за диабет, затлъстяване и най-хроничните дегенеративни заболявания, включително болестта на Алцхаймер и Паркинсон, а не е само изострящ фактор. Можете да намалите риска от преждевременна смърт само чрез ограничаване на приема. След като по-добре оценявате опасностите от захарта, най-накрая може да сте по-мотивирани да я премахнете от диетата си.

В началото може да е трудно, но щом намалите добавяната захар и другите въглехидрати (общите въглехидрати минус фибрите), което ще позволи на тялото ви да започне да изгаря мазнините като основно гориво отново, желанието за захар ще изчезне и вече няма да ви се налага да полагате усилия, за да се въздържат от храни-боклуци. Изследвайте стевията като алтернатива.

By Dr. Mercola

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *