Витамин С е абсолютно необходим за функциите на тялото

AbsorbentC_big

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Приемът на витамин С чрез храната (самостоятелно) не е достатъчен

За разлика от други животни, хората не могат да произвеждат витамин С в черния дроб. Жизнено необходимият нутриент трябва да се получава чрез храната.

Понастоящем медицинските институти препоръчват 90 mg на ден за възрастни – абсурдно ниско количество. И все пак, „експертите“ по обществено здраве продължават да твърдят, че адекватният витамин С може да бъде получен от плодове и зеленчуци – но това е съмнително.

Въпреки че участниците в проучването приемали средна доза от 110 mg дневно – и количество, което "трябвало" да осигури адекватни плазмени концентрации – значителна част от тях имали неадекватни кръвни нива, което довело изследователите до заключението, че плазмените нива на витамин С са по-важни и показателни, отколкото хранителният прием.

Въпреки че западната медицина счита, че 70 микромола на литър витамин С е оптимално ниво, може да са необходими по-високи нива за превенция на заболяванията. А по-високи нива със сигурност са необходими при справяне със сериозни здравни проблеми като сърдечни заболявания и рак.

Според Ъруин Стоун, консумирането на 500 mg витамин С – на всеки четири до шест часа може да достигне кръвни нива над 220 микромола – ниво, на което може да започне да убива раковите клетки. Разбира се, ако сте диагностицирани с рак, винаги работете с медицински доставчик, който преценява правилно важността на хранителните терапии.

Имайте предвид, че много интегративни здравни експерти препоръчват витамин С в дози до 10 000 mg на ден – особено ако са налице сериозни здравни проблеми. Витамин С като мощен антиоксидант е кофактор за много критични ензими и реакции в тялото.

Колагенът, най-важната структурна субстанция и съединителна тъкан на тялото, не може да се образува без витамин С, който укрепва артериите и вените, поддържа мускулите, поддържа костите, произвежда тъканта за заздравяване на рани и поддържа тъканните тъкани меки и гъвкави.

Витамин С е от съществено значение и за храносмилането на храната и метаболизма на въглехидратите, протеините и мазнините.

В допълнение, той неутрализира токсините и помага да се елиминират тежките метали, като същевременно регулира защитата на имунната система и мобилизирането на борещите се с инфекциите бели кръвни телца.

Ефективен естествен диуретик, витамин С също е силен антиоксидант, антисептик и антибактериален. При високи дози витамин С всъщност е ефективен антивирусен агент.

Бележитият биохимик и ранен пионер на витамин С Ъруин Стоун съобщава, че недостатъчните количества витамин С през ранния и средния период в живота може да повиши риска от артрит, бедрени фрактури, сърдечни заболявания и инсулт в по-късен период.

ИЗВОД. Има някои фактори, включително стрес, травми, хронични заболявания, лош избор на храни и пушене, които изчерпват витамин С в тялото. В светлината на този факт – и значението на поддържането на оптимални нива на витамин С – вземането на хранителни добавки е мъдър ход.

https://www.naturalhealth365.com/vitamin-c-level-2375.html

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *