ПОМИСЛЕТЕ ВЪРХУ ТОВА…

Iliana_BookCover-210x300-1-210x300

Вместо да смятате, че болестта е наказание свише, можете да изберете да вярвате, че заложеният в човешкото тяло план е план за здраве. Най-мощната лечебна система в света е вътре във вас. Всичко, което трябва да направите, е да спрете да тровите тялото и ума си с химикали, с токсични храни и токсични продукти, включително и за лична хигиена. Обърнете се към природата, която осигурява хранителните вещества и лековете под формата на ядивни растения. Избягвайте всички промишлени храни, преработени храни и храни от ресторант. Пийте вода, не мляко, не сокове, пък били те и “натурални”. Взимайте дневната доза слънчева светлина. Вземайте цели, органични, питателни храни и здравословни рибни масла, за да увеличите дневния, необходим за тялото хранителен прием, така че да може да функционира оптимално. И не забравяйте физическата активност, разбира се.

Не може да очакваме нещо или някой да  промени положението ни, докато не променим това, което е в самите нас!

Когато тялото не разполага с достатъчно жизнено необходими хранителни вещества или не успява да попълни запасите си бързо, то не може да се пребори с непрекъснатия поток от токсини. И няма друг избор, освен да ги събира, където смогне – в най-близките органи или други тъкани. Така се уморяваме все повече и повече ... и се претъпкваме с токсини. А в нашето напрегнато ежедневие пропиляваме запасите си много бързо. Например, установено е, че при критичини стресови ситуации е възможно да изразходите 50 000 IU витамин А само за 10 минути. В такова състояние и най-здравият човек само за 2 часа остава без витамин А в организма си.

Резултатът от неспирната битка на хранителните вещества срещу токсините е намаляване и изчерпване на жизнено необходимите вещества. Това именно ни отвежда до онова състояние, което не искаме да достигаме – ускорено стареене, постоянно чувство на умора, риск от заболявания и всички останали симптоми на хранителния недостиг – от влошаване на паметта до хронично главоболие, различните възпаления (артрит, простатит, неврит и т.н.), диабет, астма и дори рак.

Новите клонове в науката навлязоха по-дълбоко в структурата на човешката личност. Енергийната психология говори вече и за нов вид токсини – енергийните токсини. (Вж. Д. Фейнстейн, Д. Идън, Г. Крейг “Обещанието на енергийната психология”). Според авторите, всяко вещество, което имунната система не разпознава, може да разстрои енергийната ни система. Изложени сме на незнаен брой синтетични химикали, които не са съществували, докато телата ни са еволюирали. Поне петнадесет хиляди изкуствени химикали – от подсладители през бои и консерванти до пестициди – могат да се открият само в храната. Непрекъснатото съприкосновение с изкуствените вещества обикновено има токсичен ефект върху енергийната ни система. Макар че тези енергийни токсини не пречат по очевиден начин, може стабилно да изцеждат енергията ни. Някои хора, обаче, са силно чувствителни и страдат от цял спектър здравословни оплаквания: от алергични реакции и астма до автоимунни болести. Авторите  на тази книга използват енергийния, немедикаментозен подход за решаване на такива проблеми.

Нека обаче се спрем по-подробно на токсините, натрупвани от собствения метаболизъм и от външни източници. За пореден път ще се открои ролята на храната.

Както вече стана ясно, здравословните проблеми се появяват, когато натрупването на токсини и по двете линии надхвърля възможностите на тялото за освобождаване от тях. Затова днес повече от всякога се налага съзнателно да подпомагаме на организма си. Пренебрегването на необходимостта от вътрешно прочистване води до задръстване и самоотравяне. Милиони хора, например, търпят тежестта на издутите си кореми заради натрупването на неизхвърлени отпадъци. И колко средства се харчат за слабителни медикаменти. Милиони хора страдат от кожни проблеми, високо кръвно налягане, синузит, затруднения в дишането. А всички тези състояния са резултат от замърсяването на тялото, казва Харви Дайъмънд. И продължава: Би било чудесно, ако всички отпадъци се изхвърляха, но тялото може да се справи само с определени количества. Ако на една пълна с вода вана махнем запушалката, но продължаваме да наливаме вода, очевидно ваната ще прелее. А когато това се случи с токсините в тялото, трябва да очакваме болки и болести.

Ако беше вярно, че тялото винаги се освобождава от вредните и ненужни вещества, едва ли милиони хора всяка година щяха да умират от запушени артерии. А те са били запушени с такъв лепкав отровен отпадък, от който тялото е искало и е трябвало да успее да се освободи,  но не е могло. Ако редовно не чистите дома си, не миете, не перете, не изхвърляте боклука, не миете чинии и прозорци, навярно бихте оцелели, но що за живот би бил това? Прекалено много хора, обаче, неволно (може би, защото не се вижда) допускат подобно нехайство по отношение на собственото си тяло. Хайде да се въоръжим със знания как да не допускаме задръстване с токсини и как да се прочистваме. Защо ли? Ами просто, за да сме здрави.

ВАША ИЛИАНА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *