Повечето случаи на диабет тип 2 са напълно обратими без медикаменти

diet-horor

Не е изненадващо, че конвенционалната медицина остава безпомощна, а American College of Physicians (ACP) сега обсъждат дори още по-малко агресивни цели за кръвната захар при лечението на диабет тип 2. Според д-р Джак Енд, президент на ACP, "Има вреди, свързани с прекомерно лечение или неподходящо лечение, насочено към целите на А1С." В новия набор от насоки ACP сега препоръчва да се целѝ постигане на A1C между 7 и 8%, а не по-ниските нива, препоръчани от много диабетни групи.

За онези, които вече са постигнали по-ниско ниво, ACP предлага намаляване или спиране на медикаментозното лечение напълно и "просто позволяват на A1C да бъде между 7 и 8". American Diabetes Association категорично отхвърли препоръката на ACP, а предвид рисковете, изглежда наистина неразумно „просто да позволиш" нивото да остане високо 8, без да се насочите към него. Най-добрият начин за справяне с проблема, обаче, е не с медикаментозно лечение, а с промени в начина на живот.

Важно е да се разбере, че диабет тип 2 и преддиабетът се коренят в резистентността към инсулина (и лептина) и че голяма част от хората - вероятно около 80% - са засегнати. Това означава, че е рядко физическо лице да няма нужда да насочи вниманието си към своята диета и физическа активност, тъй като това са двете най-важни и най-ефективни стратегии за превенция и лечение. Добрата новина е, че диабетът тип 2 - независимо от подтипа - е напълно предотвратим и обратим без медикаменти.

Първоначално писах книгата си "Мазнини за гориво" за раково болните, но тя е още по-ефективна при диабет тип 2. Ракът е сложен и обикновено е силно предизвикателство за лечението му, изискващо повече от диета. Обаче, диабет тип 2 в почти всеки случай се решава с типа на хранителния план, който обсъждам в "Мазнини за гориво".

Така че, запомнете, ако сте загрижени за здравето си, насочването към всякакви индикации за инсулинова резистентност и преддиабет е наистина важно. Ето кратко резюме на някои от най-важните указания. Взети заедно, този план ще намали риска от диабет и свързаните с него хронични заболявания и ще ви помогне да избегнете изпадането ви в жертва на здравно състояние, което може и да не осъзнаете, че имате.

  • Ограничете добавената захар до максимум 25 грама на ден. Ако сте с инсулинова резистентност или с диабет, намалете общия си прием на захар на 15 грама на ден, докато резистентността ви към инсулин/лептин се отстрани (тогава може да се увеличи до 25 грама) и започнете интермитентно гладуване колкото е възможно по-скоро.

За различните типове здравословно гладуване виж http://healthnearnature.com/2018/03/22/kakvo-e-fasting-i-zashto-toj-e-naj-dobroto-sredstvo-za-zdrave-otslabvane-krasota-i-dalgoletie-vtoro-preraboteno-i-dopalneno-izdanie-8/

I&V

  • Ограничете нетните въглехидрати (общите въглехидрати минус фибрите) и протеините и ги заменете с по-високи количества висококачествени здравословни мазнини като семена, ядки, масло от хранени на паша животни, маслини, авокадо, кокосово масло, органични яйца и животински мазнини, вкл. омега-3 на животинска основа. Избягвайте всички преработени храни, включително преработените меса.

( Списъкът с храни, които са особено полезни за диабетици, очаквайте в следваща статия "Девет суперхрани за диабетици". I&V)

  • Правете редовно физически упражнения всяка седмица и увеличавайте физическото движение през будните часове, като целта е да седите по-малко от три часа на ден.
  • Осигурявайте си достатъчно сън. Повечето се нуждаят от около осем часа сън на нощ. Това ще ви помогне да нормализирате хормоналната си система. Изследванията показват, че лишаването от сън може да има значителен ефект върху инсулиновата ви чувствителност.
  • Оптимизирайте нивото на витамин D, в идеалния случай чрез разумно излагане на слънце. Ако използвате орална добавка на витамин D3, не забравяйте да увеличите приема на магнезий и витамин К2, тъй като тези хранителни вещества работят в тандем.
  • Оптимизирайте здравето на чревната си флора чрез редовно ядене на ферментирали храни и/или чрез вземате на висококачествена пробиотична добавка.

https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2018/03/21/what-is-prediabetes.aspx?utm_source=dnl&utm_medium=email&utm_content=art1&utm_campaign=20180321Z2&et_cid=DM193930&et_rid=249885493

By Dr. Mercola

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *