НЕКОНВЕНЦИОНАЛНАТА МЕДИЦИНА

hrani_dieta_cistit-infekcii_urinarniya_trakt

Това, което говорим от толкова време - че конвенционалната медицина всъщност няма много аргументи да спре хроничните болести, от които най-често умира днешният човек - получава все по-голямо потвърждение. Днес зад този безспорен за нас факт, застават с авторитета си Dr. Mercola и Dr. Kresser. За да изглеждаме по-адекватно в тази много сложна ситуация - когато старото не работи, а новото още не е утвърдено, единственото, което трябва да направим, е да не спираме да се образоваме в необятната тема за здравето. Няма кой да ни помогне и да ни даде съвет, ако самите ние не си помогнем достатъчно. Авторитетите с титли, дори и най-добронамерените, са доста често безсилни като нас самите - те просто не са научени какво да направят.

Естествено, конвенционалната медицина е незаменима при травматизъм, остри случаи, инфекциозни болести. Хроничните болести обаче (като сърдечно-съдовите болести, рака, диабета, затлъстяването и т.н.), от които страдат огромен брой хора, а вече и децата - не влизат в тези рамки и за тях са необходими алтернативни решения.

I&V

Д-р Крис Кресър, акупунктурист, лицензиран клиничен специалист по интегративна медицина и кодиректор на Калифорнийския център по функционална медицина, е широко признат за неговия принос към храненето на предците. Подобно на много лидери и промоутъри на функционалната медицина, Кресър е разочарован лечител, чийто интерес към алтернативните дисциплини се развива поради факта, че конвенционалната медицина го е проваляла.

"В ранните ми 20 години започнах да пътувам по цял свят. Аз сърфирах в Индонезия, когато получих остра тропическа болест - треска, студени тръпки, диария, делириум. Наистина не помня много от случилото се през тези няколко дни. Но имаше един австралиец, който беше в малкото селце, в което бях, който имаше някои антибиотици, които ме върнаха от ръба", казва Кресър.

"Това се превърна в десетилетно пътуване обратно към здравето ... прибрах се вкъщи и ... продължих да се срещам с не по-малко от 20 или 25 лекари през следващите няколко години в три различни страни, надявайки се, че ще могат да ми помогнат. Повечето от лекарите, с които се срещнах, имаха добри намерения.

Те се опитаха да помогнат, но бързо разбрах, че конвенционалната медицина, макар да е фантастична, когато се справя с травми и спешни случаи, наистина е окаяна, когато се отнася до сложна хронична болест, която бях развил.

Въпреки усилията на всички, никой не можа да помогне. В крайна сметка реших, че няма човек, който да е по-дълбоко обвързан със собственото ми изцеление от мен самия. Започнах собственото си проучване, което в крайна сметка доведе до връщане в института за изучаване на китайска медицина и акупунктура.

Реших, че от всичко, което се случи по време на пътешествието ми, това ми помогна най-много. Но след това, още преди да завърша института разбрах, че няма да практикувам китайска медицина. Открих функционалната медицина и поех в тази посока."

Dr. Chris Kresser е написал редица книги, последната от които е "Неконвенционална медицина: присъединете се към революцията, за да възстановите здравеопазването, да реверсирате хронично болните и да създадете практика, която обичате". В началото на книгата той обсъжда въздействието на конвенционалните медикаменти за хронични заболявания и защо те толкова рядко са ефективни.

Когато съвременната медицина беше разработена, както я познаваме, основните предизвикателства бяха острите проблеми и това е една от причините конвенционалната медицина да няма инструменти и ноу-хау, за да се справи с многото хронични заболявания, пред които сме изправени днес.

Пейзажът на здравето и болестите се е променил доста драматично и медикаментите за остра грижа не работят добре за хронични проблеми. През 1900 г. трите най-големи причини за смъртта са всички остри инфекциозни заболявания: тиф, туберкулоза и пневмония. Други често срещани причини за медицински посещения включват счупени крайници, атаки на жлъчния мехур, апендицит и подобни проблеми.

"Лечението на тези проблеми беше сравнително просто“,  казва Kresser. "Беше един лекар, един проблем, едно лечение и това беше краят на историята."

Днес 7 от 10-те най-важни причини за смърт са хроничните, а не остри заболявания и, за разлика от острите проблеми, хроничните заболявания са сложни, трудни за управление и често траят цял живот. Накратко, моделът на грижи, който е разработен за лечение на остри проблеми, не работи за хронични заболявания. Както отбелязва Kresser: "Това обяснява защо 1 от 2 американци има хронично заболяване, а 1 на 4 има множество хронични заболявания, включително почти 30% от децата. Току-що използвахме неправилното средство за работа.

By Dr. Mercola

https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2018/03/25/unconventional-medicine.aspx?utm_source=dnl&utm_medium=email&utm_content=art1&utm_campaign=20180325Z2&et_cid=DM200248&et_rid=256396149

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *