Оптимизирането на нивата витамин D ще защити цялостното ви здраве

Когато предприемате стъпки за оптимизиране на витамин D, това ще бъде от полза не само за здравето на мозъка ви. Например, витамин D е известен като решаващ в няколко области на тялото, тъй като дефицитът му е свързан с такива проблеми като дегенерация на макулата, лупус, заболявания на червата, множествена склероза и хронична сърдечна недостатъчност.

В допълнение, оптимизирането на нивата на витамин D е една от най-добрите стратегии за предпазване от грипа, а също може да намали риска от рак. Предишни изследвания установяват, че нивото на витамин D от 50 ng/ml носи с 50% по-нисък риск от рак на гърдата. Освен това изследователи от Медицинския факултет на Калифорнийския университет в Сан Диего съобщават, че повишаването на серумния 25-хидроксивитамин D (25(OH)D) до 40ng/ml може да намали риска от всички инвазивни ракови заболявания със 67%.

Витамин D също прави чудеса за сърцето ви, тъй като задейства производството на азотен оксид – молекула, която подпомага контролирането на кръвния поток и предотвратява образуването на кръвни съсиреци в кръвоносните съдове. Освен това, витамин D значително намалява оксидативния стрес в съдовата система, което може да предотврати развитието на сърдечно-съдови заболявания.

Отвъд витамин D: Как да се предпазим и евентуално да обърнем хода на болестта на Алцхаймер

Често се казва, че болестта на Алцхаймер е нелечима и не е известна причината за болестта. По-точното изявление би било, че има много причини и, ако се обърнете към специфичните фактори, причиняващи когнитивен спад, е възможно да се предотврати и евентуално да се обърне хода на тази болест.

Физическите упражнения за увеличаване на получения от мозъка невротропен фактор (BDNF), намаляването на стреса, оптимизирането на съня ви, което е от решаващо значение за когнитивната функция, както и хранителната подкрепа, са от решаващо значение. Важни хранителни вещества включват животински омега-3 мазнини, магнезий и фибри, в допълнение към витамин D.

За да предотвратите болестта на Алцхаймер, трябва да се съсредоточите върху диета, която снабдява мозъка и тялото ви със здравословни мазнини, а не с нетни въглехидрати (общите въглехидрати минус фибрите), т.е. с кетогенна диета. В допълнение към това, има впечатляващи лечебни стратегии, включително фотобиомодулация, при която се установи, че стимулирането на мозъка с близка инфрачервена светлина засилва познавателните способности и намалява симптомите на болестта на Алцхаймер, включително по-напредналите стадии на заболяването.

Електромагнитните експозиции от безжичните технологии са решаващ елемент, който трябва да бъде разгледан, тъй като този вид лъчение активира входните електрически канали на калция (VGCCs) във вашите клетки, а най-плътните VGCCs са в мозъка ви – пейсмейкърът на сърцето ви и тестисите на мъжете. Убеден съм, че прекомерното излагане на микровълни, глифозатът, който нарушава кръвно-мозъчната бариера и митохондриалната дисфункция, са сред най-значимите фактори, допринасящи за болестта на Алцхаймер.

Ролята на витамин D в превенцията на болестите
Все повече доказателства показват, че витамин D играе решаваща роля в превенцията на болестите и поддържането на оптимално здраве. Има около 30 000 гени в тялото ви, а витамин D засяга близо 3 000 от тях, а също така и витамин D рецепторите, разположени в тялото ви.

Според едно мащабно проучване, оптималните нива на витамин D могат да намалят риска от рак с до 60%. Оптимизирането на нивата ви може да помогне за предотвратяването на най-малко 16 различни вида рак, включително рак на панкреаса, белия дроб, яйчниците, простатата и кожата.

https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2018/04/26/vitamin-d-deficiency-linked-to-dementia.aspx?utm_source=dnl&utm_medium=email&utm_content=art2&utm_campaign=20180426Z2&et_cid=DM202249&et_rid=286234201
By Dr. Mercola

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *