Още за многото ползи от магнезия

Една добавка, която е много полезна за съня, е магнезият.
Без съмнение магнезият е от съществено значение за производството на митохондриална АТФ. Около 50% от метаболитните ензими в тялото изискват магнезий като кофактор, така че това е наистина важно хранително вещество. Също така е нужен на организма за провеждане на нервни импулси и цикъла на съкращение и релаксация на мускулите, включително сърдечния мускул.

Съществуват и убедителни доказателства, че магнезият може да намали въздействията и страничните ефекти от експозицията на ЕМП. Важно е, че ако нямате достатъчно магнезий, тялото ви не може да абсорбира също така и калий. Д-р Коудън обяснява:
"Ако човек е в дефицит и на магнезий, и на калий, можете да му давате непрекъснато калий в големи количества,но нивата на калий никога не се повишават, но ако дадете магнезий и го заредите, а след това дадете и калий, тогава и нивата на калия се повишават.
Това е така, защото бъбречните каналчета селективно задържат магнезий и изливат калий в тоалетната, за да задържат магнезий. Тъй като, очевидно, тялото вижда магнезия като по-жизнено важен от калия.
Още нещо. Много хора в САЩ са на някаква форма на диуретичен медикамент, било то заради кръвно налягане, подуване на краката си или по някаква друга причина. Когато приемате диуретик, той има ефект на загуба върху бъбреците на магнезий и калий. Бъбреците губят магнезий и калий в тоалетната. Но повечето лекари дават само калий. Те не дават магнезий."

Алтернативи на диуретиците
Диуретиците често се предписват за високо кръвно налягане и/или подуване на крайниците. В повечето случаи медикаменти не са необходими за лечение на тези състояния. Отокът на краката често се дължи на задръствания в лимфната ви система или бъбречна токсичност, която пречи на бъбреците да обработват правилно водата. И поради това водата се задържа в тъканите ви. Понякога това е просто тежка токсичност в тъканите.
"Един от начините тялото да се предпази от токсично претоварване е да позволи на водата да излезе в тъканите, където са токсините, за да разрежда токсините. Ако имате достатъчно токсичност в краката си, тогава ще имате натрупване на течност там в опита да разрежда тези токсини", обяснява д-р Коудън. "Лимфната система може да се запуши по много различни причини.
Лимфната система обикновено е запушена при хората в САЩ, защото са в любовна връзка с млечни и пшенични продукти, а и двата вида произвеждат гъста слузеста материя в лимфната система, която я запушва. Ако хората се отърват от млечните и пшеничните продукти, тогава лимфната система става по-течна и може да изчисти токсините от тъканите през лимфната система.“
Ако имате изключително слабо сърце, може да не успеете да помпате кръвта правилно. Това също е известно като десностранна застойна сърдечна недостатъчност. Много често срещана причина за това е дефицитът на коензим Q10 (CoQ10). Според д-р Коудън, приемането на CoQ10, справянето с всякакви емоционални проблеми и елиминирането на тежките метали ще помогне отичането да изчезне дори и в тези по-сериозни случаи.

https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2018/06/10/how-to-boost-brain-health-support-neuroregeneration.aspx

One thought on “Още за многото ползи от магнезия

  1. Много полезно..от скоро започнах да приемам магнезий допълнително и имам изключително подобрение във физическото състояние, явно е бил голям дефицит.

    Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *