ФАСТИНГЪТ Е МОЩЕН ИНСТРУМЕНТ ЗА ПОДМЛАДЯВАНЕ И ОБЩО ЗДРАВЕ


Фастингът се използва от хиляди години, за да ни поддържа добре, а това е най-дълбоко ефективната метаболитна интервенция, която познавам. Не само регулира автофонията и митофагията - процесите на естествено прочистване, необходими за оптималното обновяване и функциониране на клетките, но също така задейства генерирането на стволови клетки. Цикличното въздържане от храна, последвано от повторно нахранване, също така стимулира значително биосинтезата на митохондриите.

Има дори доказателства, които показват, че гладуването може да помогне за предотвратяване или дори обръщане на деменция, тъй като помага на тялото ви да изчисти токсичните отломки. С намаляването на инсулина увеличавате и други важни хормони, включително растежен хормон (известен като "фитнес хормон"), който е важен за развитието на мускулите и общата жизненост.

Повечето от тези подмладяващи и възстановяващи се ползи се появяват по време на фазата на повторно нахранване, а не във фазата на "глад". Същото важи и за хранителната кетоза, която има най-големи ползи при импулс. Написах няколко статии по двете теми. Тук фокусът е върху това защо тези две стратегии работят най-добре, когато се комбинират.

Изследванията показват, че гладуването е мощен инструмент за начин на живот за борба със затлъстяването, инсулиновата резистентност и свързаните с него здравословни проблеми, включително рак. Причината за това е, че когато се увеличава автофогът, тялото ви започва да разгражда и рециклира стария протеин, включително бета амилоидния протеин в мозъка ви, за който се смята, че допринася за болестта на Алцхаймер. След това, по време на фазата на повторно хранене, хормонът на растежа се увеличава, повишавайки възстановяването на нови протеини и клетки. С други думи, тя реактивира и ускорява естествения цикъл на обновяване на тялото ви.

Докато водата само на гладно може да бъде изключително полезна за тези, които се борят с наднорменото тегло и / или диабет тип 2, спазването може да бъде трудно. За щастие изследванията потвърждават, че подобни резултати (макар и не толкова дълбоки) могат да бъдат постигнати чрез интермитентно гладуване, т.е. след график на хранене, където сте гладували най-малко 16 часа всеки ден и ядете всичките си хранения в рамките на осем последователни часа.

Съществуват и други планове за интермитентно гладуване, при които драматично намалявате калориите си за определен брой дни всяка седмица, като същевременно ядете нормално през останалата част. Планът за гладуване от 5 до 2 е един такъв пример. Диетата на дишането на гладно, разработена, за да отговори на ефектите от гладуването само на вода, е друга. Повечето, ако не всички, имат подобни предимства, които включват:
Урегулиране на автофагия и митофагия

Увеличава растежния хормон с до 1300 процента при жените и 2000 процента при мъжете, като по този начин се стимулира развитието на мускулите и жизнеността

Прехвърлянето на стволовите клетки от латентно състояние в състояние на самовъзобновяване

Предотвратяване, забавяне на прогресията и преобръщане на диабет тип 2

Повишаване на митохондрийната енергийна ефективност и биосинтезата

Възпроизвежда някои от сърдечно-съдовите ползи, свързани с упражненията

Намаляване на възпалението

Подобряване на функцията на панкреаса

Подобряване на циркулиращите нива на глюкоза и липиди

Защита срещу сърдечно-съдови заболявания

Намаляване на кръвното налягане

Модулиране на нивата на опасна висцерална мазнина

Подобряване на метаболитната ефективност и телесния състав

Намаляване на липопротеините с ниска плътност и общия холестерол

Значително намаляване на телесното тегло при затлъстели индивиди

Подобряване на имунната функция

Повишаване на производството на мозъчно-производния невротрофичен фактор, който стимулира създаването на нови мозъчни клетки и предизвиква мозъчни химикали, които предпазват от промените в мозъка, свързани с болестта на Алцхаймер и Паркинсон

https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2018/07/02/intermittent-fasting-with-ketogenic-more-effective.aspx?utm_source=dnl&utm_medium=email&utm_content=art1&utm_campaign=20180702Z2&et_cid=DM218944&et_rid=352838888
By Dr. Mercola

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *