КАКВО ДА НАПРАВИМ, АКО СМЕ В ПОТЕНЦИАЛЕН ДЕФИЦИТ НА МАГНЕЗИЙ?

Вероятността за горното състояние е 80 процента, което означава, че трябва да го приемаме сериозно и да се опитаме да реагираме навреме.

Има много храни, които доставят изобилие от магнезий, но не всеки ги включва в ежедневното си хранене.

Органичните зелени, сурови зеленчуци, като спанака, са отличен избор, тъй като центърът на молекулата на хлорофила (който осигурява на зелените зеленчуци техния блестящ цвят) съдържа магнезий.

Хлорофилът е като растителна версия на нашия хемоглобин. Те имат подобна структура, но хлорофилът има магнезий, включен в средата, вместо желязо.

За да подпомогнете получаването на достатъчно количество магнезий, съсредоточете се върху яденето на разнообразие от храни, които съдържат високи нива от минерала. Смутитата или соковете от зелени листни зеленчуци също могат да бъдат отлична стратегия за получаване на магнезий от храната.

Ето една удобна схема на конкретни храни, които съдържат изобилни количества магнезий на всеки 100 грама, които консумирате:

Храна (100 грама) Съдържание на магнезий (mg)
Водорасли, агар, сушени 770 mg
Кориандър листа (подправка), изсушени 694 mg
Тиквени семки, изсушени 535 mg
Какао, сух прах, неподсладено 499 mg
Босилек, сушен 422 mg
Ленено семе 392 mg
Семена от кимион (подправка) 366 mg
Бразилски орехи, сушени 376 mg
Магданоз, замразен изсушен 372 mg
Бадемово масло 303 mg
Ядки от кашу, печени 273 mg
Суроватка, сладка, сушена 176 mg
Праз, замразен изсушен 156 mg
Кейл, шотландски, суров 88 mg
Спанак

Защо все още не получавате достатъчно магнезий
Докато някои хора може да са в състояние да поддържат здравословни нива на магнезий чрез редовно консумиране на храни, богати на минерали (като тези храни в таблицата по-горе), има някои фактори, които може да ви попречат да постигнете достатъчно количество:

• Времето - С течение на времето тялото ви е изправено пред предизвикателства, които могат да доведат до намаляване абсорбцията на магнезий.
• Видове храни, които консумирате - Ако консумирате предимно неорганични храни, техните магнезиеви нива могат да бъдат изчерпани поради химически торове и пестициди. Нивата на магнезий в почвата определят какво има в храната.
• Медикаменти - Някои медикаменти могат да допринесат за недостиг на магнезий в тялото ви.
• Практиката - По различни причини може да не е възможно да консумирате достатъчно богати на магнезий храни, поради достъпност или лични предпочитания.

Ако някой от тези фактори се отнася за вас, а сте загрижени за поддържането на адекватни нива на магнезий, може да помислите за висококачествена добавка.

Но "високото качество" е абсолютният ключ при вземането на решение за магнезиева добавка. Съществува такова голямо разнообразие от налични опции за вас, че може не само да бъде объркващо, но някои комбинации от добавки могат да повлияят на абсорбцията и бионаличността на магнезиевия нутриент.

Магнезиевите добавки - Минно поле на избора
Когато търсите висококачествена магнезиева добавка, има толкова голямо разнообразие, че може да бъде объркващо кое е най-доброто за вас.
Още по-объркващо е фактът, че няма такова нещо като 100 процента магнезиева добавка. Магнезият трябва да бъде свързан с друг йон и това вещество може да повлияе на абсорбцията и бионаличността на магнезий.

Нека разгледаме по-отблизо различните видове магнезиеви добавки, налични там, и как те се сравняват помежду си ...

Изискване за контролен лист
Магнезиев глицинат . Хелатна форма на магнезий, която има тенденция да осигурява ефективни нива на абсорбция и бионаличност.
Магнезиев оксид Нехелатна форма на магнезий, свързана с органична киселина или мастна киселина. Съдържа до 60% елементарен магнезий и има свойства за омекотяване на изпражненията.
Магнезиев хлорид / Магнезиев лактат Съдържа само около 12% елементарен магнезий, но има по-добра абсорбционна способност от магнезиевия оксид, който има 5 пъти повече магнезий.
Магнезиев сулфат / Магнезиев хидроксид. Те обикновено се използват като лаксативи. Млякото от Магнезия (б.м., Milk of Magnesia - a white suspension of hydrated magnesium carbonate in water, used as an antacid or laxative.) е пример за този вид магнезий. Тъй като магнезиевият хидроксид може да съдържа до 42% елементарен магнезий, е необходимо да се внимава тук да не се взема твърде много.
Магнезиев карбонат. Тази форма на магнезий има антиацидни свойства и може да съдържа от 29 до 45% елементарен магнезий.
Магнезиев таурат. Той съдържа комбинация от магнезий и таурин (аминокиселина), които заедно могат да осигурят успокояващ ефект върху тялото и ума.
Магнезиев цитрат. Това е форма на магнезий с лимонена киселина, която има слабителни свойства. Това може да съдържа до 16% елементарен магнезий.
Магнезиев L-Троонат. Този по-нов, възникващ вид магнезиева добавка показва голямо обещание за абсорбция, както и потенциално проникване на тъканни и клетъчни мембрани.

https://products.mercola.com/magnesium-supplement/?utm_source=dnl&utm_medium=email&utm_content=dpe&utm_campaign=20180604Z2&et_cid=DM212166&et_rid=325440529

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *