ДОБРАТА И ЛОШАТА НОВИНА ЗА ДИАБЕТА

С този материал, написан от известния Dr. Joseph Mercola, ни се иска да открием нов поглед към една от епидемиите на века - диабетът. Както ще видите по-долу и в някои от следващите материали, Dr. Mercola подлага на остра критика редица основни идеи в съвременния терапевтичен подход към това метаболитно нарушение. Верни на нашето мото: „Помислете върху това...“, ние ще информираме нашите читатели за новите подходи, някои от които ни се струват доста перспективни. Каквото и решение да вземете оттук нататък, то ще се базира на по-широка информираност - нещо, на което винаги сме акцентирали. Човек е отговорен за собственото си здраве, но това предполага критично изследване на различни гледни точки.
Това четиво не е само за диабетици. Цитират се статистически данни, че 80 % от възрастното население на САЩ (тези данни вероятно са подобни във всички развити страни), вече е поело трайно по пътя към диабета.
I&V

Конвенционалната медицина все още разбира диабет тип 2 като проблем, свързан с кръвната захар. В действителност това е заболяване, вкоренено в инсулиновата резистентност и погрешно сигнализиране на лептина, причинено от хронично повишени нива на инсулин и лептин. С други думи, това е условие, произтичащо от начина на хранене.

За съжаление, както отбелязва Dr. Abhinav Diwan, доцент по медицина, клетъчна биология и физиология в Washington University School of Medicine in St. Louis: "По принцип концепцията за обръщане или лечение на диабет ... не е добре приемана в медицинската област. Не е дори терапевтична цел когато хората започват да се лекуват от диабет. "

Ето защо подходът на медицинската общност към лечението на диабета, който обикновено включва администриране на инсулин, не води до никъде. Лечението на диабет тип 2 с инсулин всъщност е едно от най-лошите неща, които можете да направите, и дори може да доведе до развитието на диабет тип 1 (инсулино-зависим) в някои случаи.

Конвенционално обучените лекари също продължават да имат сериозни недостатъци в информацията за храненето (като например препоръчване на диета с високо съдържание на въглехидрати и използване на изкуствени подсладители), което е още една причина, поради която диабетът тип 2 се разраства до такива епидемични размери.

Повечето хора са на път да станат диабетици

Приблизително 30.3 милиона американци, почти 1 на 10, имат диабет тип 2. Други 84 милиона американски възрастни - около 1 на 3 - са преддиабетични. Преддиабетът се определя като повишение на кръвната глюкоза над 100 милиграма на децилитър (мг / дл), но по-ниско от 125 мг / дл, в който момент официално става диабет тип 2.

Всяко измерване на кръвната захар на гладно, което редовно надхвърля 90 мг / дл, наистина предполага инсулинова резистентност, а семинарната работа на покойния Dr. Joseph Kraft показва, че 80 процента - 8 от 10 - американците са всъщност устойчиви на инсулин, което означава, че те вече са поели сигурно по пътя към развиване на диабет.

Това е лошата новина. Добрата новина е, че диабетът тип 2 е обратим и лечението не ви струва нищо. Всъщност това всъщност ви спестява много време и пари. Говоря за гладуване. Както при интермитентно гладуване, така и при по-продължителното гладуване на вода е доказано, че обръща диабет тип 2.

https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2018/10/22/is-fasting-ok-for-diabetics.aspx?utm_source=dnl&utm_medium=email&utm_content=art1&utm_campaign=20181022Z2&et_cid=DM242273&et_rid=450800353
Written by Dr. Joseph Mercola

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *