Идват празници – за червеното вино с препоръките на Dr. David Perlmutter, MD

 

 

Трябва ли да избягвам алкохола?

Вярно е, че ако водите благоприятен за мозъка начин на живот, трябва да избягвате изкушението да отворите студена бира (дори безглутеновата). Това обаче не означава, че всеки алкохол е извън границите. В действителност, можете да се насладите от време на време на чаша червено вино – аз със сигурност го правя. Това не е само, защото има чудесен вкус и върви добре с всичко, приготвено от хранени с трева крави, но също така и заради многобройните допълнителни ползи за здравето.

 

Червеното вино съдържа важни антиоксиданти, наречени полифеноли, които намаляват действието на свободните радикали и по този начин предотвратяват увреждането на лигавицата на артериите. Съдържанието на алкохол в червеното вино също може да подобри нивата на холестерола и да модулира кръвното налягане. Важно е обаче да отбележите, че умереността е ключова. Това означава не повече от една чаша за жени и две за мъже на ден.

По-здравословен вариант

Един от начините да се придържате към тази чаша вино без да жертвате здравето си е да консумирате ниско алкохолни, естествени вина. Естествените вина са произведени по органичен начин, без включване на опасни химикали или изкуствени прибавки. И докато излишният алкохол е токсичен, с ниско алкохолното вино получавате всички предимства на виното без неблагоприятните ефекти от високите дози алкохол.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *