КАК КЛЕТЪЧНАТА ЕНЕРГИЯ ВЛИЯЕ НА ВАШЕТО ЦЯЛОСТНО ЗДРАВЕ

 

Скъпи приятели, пожелаваме ви през Новата Година преди всичко здраве, защото то е в основата на един щастлив  и хармоничен живот. За да продължим активната връзка с всички вас,  ще се стремим да сме на нивото на съвременните очаквания  и да ви информираме за всичко ново в областта на алтернативната медицина и личностното развитие.

Днес публикуваме продължението на материала за митохондриите, който започнахме в последния ден преди Новата Година. От него ще разберем какви действия да предприемем и какви хранителни добавки да търсим, за да сме в оптимално състояние още дълги години.

I&V

 

Нуждаете се от много здрави митохондрии, за да осигурите на тялото и органите си горивото или енергията, от която се нуждаят, за да функционират правилно. Въпреки това, в процеса на посрещане на енергийните нужди на тялото, вашите клетки - и митохондриите - плащат висока цена ...

Интензивният процес на производство на енергия създава странични продукти, известни като реактивни кислородни видове (ROS). Прекалената ROS може да увреди клетките и митохондриалната ДНК и да направи вашите органи по-стари. С напредването на възрастта нивата на увреждане от дисфункцията на митохондриите се повишават и естествените защитни сили на тялото ви отслабват.

Нетният резултат от дефектни митохондрии може да повлияе на вашето здраве .

Това ни води до откритието на изследователите: те вярват, че повечето здравни проблеми започват с разграждането на митохондриите на вашите клетки.

Вашите митохондрии имат огромен потенциал за повлияване на вашето здраве през целия ви живот. Колко добре функционира вашата митохондрия е в основата на вашите енергийни нива и цялостното ви здраве.

Жизнено важно е да осъзнаем, че вашите органи и тяло могат да бъдат здрави само колкото здрави са  митохондриите!

Тъй като митохондриалната функция е в сърцето на всичко, което се случва в тялото ви, нейното оптимизиране - е ключът към вашето цялостно здраве.

Как да помогнете за оптимизиране на здравето и ефективността на митохондриите и да се уверите, че вашите клетки и органи имат необходимата енергия?

  • Можете да помогнете за увеличаване на общия брой на митохондриите във вашите клетки чрез упражнения. Високо интензивните интервални упражнения са особено полезни.
  • Можете също така да повишите ефективността на митохондриите, като получите правилните хранителни вещества. Магнезият е изключително важен, но има  друго хранително вещество, за което ще ви разкажа…

CoQ10: Ключ за здравето на митохондриите

През 2007 г. група изследователи, изучаващи човешки митохондрии, разкриха някои важни находки:

  • Разрушаването и дисфункцията на митохондриите са обратими в ранните им стадии
  • Някои хранителни вещества могат да предложат мощна защита от увреждане и дисфункция
  • Постоянното увреждане на ДНК в клетката може да не настъпи преди почти десетилетие след появата на първите признаци на свързано с възрастта митохондриално увреждане.

Ето това, което аз вярвам, че е най-важното: Започнете рано със защитни хранителни вещества, които могат да помогнат за оптимизиране на митохондриалната функция и за предотвратяване на трайни увреждания на ДНК.

Независимо от възрастта ви, никога не е твърде рано - или късно - да започнете да давате на митохондриите защита и подкрепа, от които се нуждаят.

Един от най-добрите защитни механизми на тялото е супер-антиоксидант, наречен Коензим Q10 или CoQ10.

Създаден от клетките ви, той се намира най-вече върху вътрешните мембрани на митохондриите.

Най-силният мастноразтворим антиоксидант на тялото ви, CoQ10 помага да предпазите митохондриите от влошаване и смърт по два важни начина:

  1. Той помага за изпомпване на протони през митохондриалната мембрана за производството на АТР.
  2. Той действа като мощен поглъщащ агент за излишните свободни радикали и спомага за намаляване на техните вредни ефекти.

Обикновено колкото по-високи са нивата на CoQ10, толкова по-здравословни са вашите митохондрии и клетки.  И тъй като сърцето, мозъкът, черният дроб и бъбреците са високо енергийно изискващи органи, тези клетки се нуждаят от високи концентрации на CoQ10.

Когато вашите митохондрии произвеждат оптимални нива на АТР или енергия, вашите клетки процъфтяват и  особено високо енергийните органи като сърцето и мускулите. И когато тялото ви има изобилно гориво за всичките си функции, често можете да почувствате тази допълнителна енергия и издръжливост в ежедневието си! 

https://products.mercola.com/coq10-ubiquinol/?utm_source=dnl&utm_medium=email&utm_content=dpe&utm_campaign=20181228Z2&et_cid=DM256226&et_rid=504959227

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *