КАК МЕТАБОЛИТНИЯТ ПОГЛЕД ПРОМЕНЯ ЛЕЧЕНИЕТО НА РАКА

 

Както отбелязва Seyfried, днес проблемът не е в това, че учените и лекарите не могат да разберат науката; проблемът е, че те не могат да приемат, че това може да е истината зад природата на болестта, защото тя променя начина ви на лечение.

Ако дефектните митохондрии са отговорни за произхода на рака, а дефектният енергиен метаболизъм е отговорен за по-голямата част от фенотипа, т.е. наблюдаваните характеристики на болестта, която виждате, тогава как се лекува болестта?

Според мен един от най-великолепните приноси на Seyfried в тази наука е неговата компилация от изследвания от независими и уважавани учени в различни дисциплини, които провеждат ценни експерименти, но нямат представа как да интерпретират резултатите.

Seyfried  обедини цялата си работа, формирайки силна научна основа за теорията, че ракът е наистина метаболитно заболяване, а не генетично, и че генетичните мутации са низходящ ефект на дефектен енергиен метаболизъм в митохондриите.

"Тези опити за пренос на ядрени вещества винаги са били налице в литературата. Те бяха счетени за аномалии. Те не бяха в съгласие с мнението, че ракът е генетична болест на ядрото ... но наблюдението не беше интерпретирано в светлината на това, че е рак на рака ,

Събрах всички тези наблюдения заедно в нова светлина, като разгледах заключенията от тези експерименти в светлината на това дали резултатите ще подкрепят теория, основана на ядрени гени, срещу митохондриална метаболитна теория ...

Това беше просто тълкуване на поредица от експерименти в светлината на произхода на болестта и след това задаване на въпроса какво заключение ще подкрепят тези експерименти. Ще подкрепи ли генетичната теория на рака, или ще подкрепи митохондриалната метаболитна теория на рака?

Във всеки от тези случаи резултатите по-силно подкрепят метаболичната теория на рака, отколкото генетична теория на ядрото” казва Seyfried .

Какво показват експериментите за пренос на материали от ядрата

Въпросните експерименти за пренос на вещества на ядрото включват основно трансплантиране на ядрата на туморната клетка в здрава и нормална цитоплазма (материалът в клетката, с изключение на клетъчното ядро), който включва митохондриите, енергийно-генериращата органела на клетката.

Хипотезата е, че ако ракът е задвижван от ядрен ген и фенотипът на рака е нерегулиран растеж на клетките, което означава, че генетичните мутации са отговорни за наблюдаваните характеристики на болестта, тогава тези анормални гени трябва да бъдат изразени в новата цитоплазма. Но това не се случи.

Отново и отново се наблюдава, че когато ядрата на раковата клетка се прехвърлят в здрава цитоплазма, новата цитоплазма НЕ образува рак. Той остава здрав и нормален.

"Интересното е, че в много от тези експерименти за трансфер на ядрени организми, те прекъсват в определени периоди на развитие. Този аборт изглежда е свързан с това колко мутации са в пренесеното ядро", казва Seyfried.

„Вярно е, че тези ракови ядра съдържат мутации, но тези мутации не причиняват отличителната характеристика на болестта, а именно пролиферацията, а причиняват аборт в някаква точка на развитие на организма, който има тези ядра. от друга страна, когато нормалното ядро ​​е прехвърлено обратно в ракова цитоплазма [която има дефектни митохондрии], или клетката умира, или образува туморни клетки. "

Допълнителни доказателства наскоро бяха произведени от Benny Kaipparettu, Ph.D. и колеги в университета Baylor. Когато трансплантираха нормална митохондрия (с нейните непокътнати ядра) в цитоплазмата на раковите клетки, тя накара клетките да спрат да растат необичайно. Той регулира онкогените, за които се твърди, че са движещи тумора, и кара клетките отново да растат нормално.

От друга страна, когато взеха митохондриите от туморната клетка и я преместиха в един много бавно растящ тип ракова клетка, раковите клетки започнаха да растат много бързо. Както отбелязва Seyfried: "Когато сглобите всички тези експерименти заедно, стигате до заключението, че ядрените мутации не могат да бъдат причинители на болестта."

Защо войната срещу рака все още не е спечелена

Понастоящем раковата индустрия се фокусира върху последиците от проблема, поради което "войната срещу рака" е толкова окаяна.

"Персонализираните лекарства, инхибиторите на контролно-пропускателните пунктове, всички тези видове терапии всъщност разглеждат последиците от болестта", казва Seyfried. За съжаление, повечето от клетките в тумора са генетично различни.Няма да можете да насочите всички различни клетки, като използвате тези подходи. Въпреки че може да постигнете успех за няколко месеца или дори за една година, повечето хора няма да реагират ефективно на тези видове терапии в по-голямата си част.

 

Written by Dr. Joseph Mercola – Medically reviewed by Dr. Thomas Seyfried

January 06, 2019

https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2019/01/06/metabolic-disease.aspx?utm_source=dnl&utm_medium=email&utm_content=art1&utm_campaign=20190106Z2&et_cid=DM259342&et_rid=512080080

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *