5 ПРЕДУПРЕДИТЕЛНИ СИГНАЛА ЗА ПРОБЛЕМИ С ПРОСТАТАТА, КОИТО МЪЖЕТЕ НЕ ТРЯБВА ДА ПРЕНЕБРЕГВАТ

 

Докато проблемите с простатата не винаги показват рак или  инфекция, дори  и доброкачествената хиперплазия на простатата, или ДПХ, може да предизвика дискомфорт. Ракът на простатата е втората водеща причина за смъртните случаи от рак сред мъжете в Съединените щати, а  твърде често  ранните симптомите се пренебрегват.

И така, какво трябва да търсят мъжете?

Прекъснатият сън е едно от често срещаните оплаквания на мъж, изпитващ проблеми с простатата. Увеличеното уриниране, особено през нощта, често кара мъжете да се консултират с лекар и виновникът често се оказва проблем с простатата.

Ако сте мъж над 40 (или ваш любим човек е), има някои симптоми, които да обсъдите с вашия лекар, ако бъдат открити.

5 Предупредителни знаци за проблеми с простатата

  1. Уринарни промени: бавен или слаб поток, повишена честота (особено през нощта), спешност и болка или парене при уриниране
  2. Слабост или изтръпване на краката или стъпалата
  3. Кръв в урината
  4. Проблеми с ерекцията и болезнената еякулация
  5. Болка в бедрата, гърба или гърдите

Американското общество за борба с рака препоръчва мъжете да обсъждат възможностите за преглед при  техния лекар, започвайки от 50-годишна възраст, или още 40 години за мъже с висок риск, включително афро-американци или мъже с един или повече роднини от първа степен, диагностицирани с рак на простатата.

by Debbie Swanson

http://www.liveinthenow.com/article/5-warning-signs-of-prostate-trouble-that-men-shouldnt-ignore?utm_source=LITN&utm_medium=NL&utm_content=02_13_19&utm_campaign=Mens_Health

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *