СМЪРТОНОСНАТА ИСТИНА ЗА ЙО-ЙО ДИЕТИТЕ

 

Много хора се обръщат към мен като специалист по диетите. Това е вярно до известна степен - пиша книги, които помагат на хората да губят тегло. Но причината да напиша тези книги е да науча хората как да се хранят, за да бъдат наистина здрави. И в крайна сметка, намаляването на теглото и запазването му е само страничен продукт от тази по-голяма цел.

За съжаление повечето американци не го виждат. И това е довело до някои много опасни диетични навици ... с някои много смъртоносни последици.

Намаляващите показания на скàлата на кантара може да ви струва живота

Наричайте го йо-йо диета. Но много от спазващите диети в Америка - до 80 % от тях – всъщност, свалят килограми само за да наблюдават отново покачването им. (Често плюс няколко допълнителни.)

А сега едно скорошно проучване показва, че това пътешествие взема своето не само емоционално, но също и физически.

За да стигнат до това заключение, изследователите наблюдавали повече от 3500 участници в продължение на 16 години. Те изчисляват "средна последователна променливост на теглото" или ASV, като мярка за колебание на теглото. (С други думи, колкото по-висок е ASV на субекта, толкова по-колебливо е било теглото им в миналото.)

Резултатите показаха, че флуктуацията само на няколко килограма може да увеличи общия риск от смъртност с 46%.

И ако това не ви стресне, за да запазите теглото си, е, добре ... би трябвало.

По пощата от Fred Pescatore, MD,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *