# 1 ЕСТЕСТВЕНО СРЕДСТВО ЗА ЗАЩИТА СРЕЩУ БОЛКИ В КОЛЯНОТО

 

Всеки, който е изпитал болка в коляното, знае, че това е нещо повече от функционален проблем ...

Тя може сериозно да ограничи качеството на живота, като ви лишава от физически упражнения и други неща, които обичате, като това да прекарвате време с децата и внуците си и да се наслаждавате на хобита като голф и пътуване.

Има много причини за болка в коляното - от навяхвания, напрежения и артрит до увреждане на сухожилията и менискуса, който осигурява възглавницата между костите на ставата.

Твърде много хора се опитват да пренебрегнат болката ида живеят с нея всеки ден, докато не могат да я издържат и   отиват в кабинета на лекаря си.

За съжаление, вашите възможности за лечение често са ограничени до НСПВС лекарства, за които дори и FDA е издала предупреждения поради тяхната връзка със сърдечна недостатъчност при пациентите.

Или може да ви бъде предложено инжектиране на стероид в самата колянна става, което носи риск от ставна инфекция, увреждане на нервите и дори руптура на сухожилията.

Може би се чудите какво  ви остава и има ли някакви възможности, които да ви дадат безопасно облекчение от болката на коляното.

И за щастие отговорът е "да".

Има един мощен протеин, който може да осигури значително облекчение от болката в коляното и дори да укрепи самата става.

Колаген, за да изцелите коленете си  ̶  и още…

Колагенът е естествен протеин в тялото ви, който дава здравина на хрущяла.

Слоевете на този протеин всъщност се свързват, образувайки тип въже с гъвкавост и отлична якост на опън.

Съществуват два вида добавки за колаген.

Първият е не-хидролизиран колаген, който се състои от големи колагенни молекули. Поради размера на тези молекули те трябва да бъдат разбити от храносмилането, преди тялото ви да може да ги абсорбира и използва.

Вторият е хидролизиран колаген. Този колаген е предварително разграден и готов за тялото ви да абсорбира и използва веднага. Това прави хидролизирания колаген, който искате да използвате за коленете си.

Хидролизираният колаген може да се намери под формата на добавка или в костен бульон, който лесно можете да направите в собствения си дом.

Колагенът – практически съвети

Независимо дали болката в коленете ви се дължи на нараняване, остеоартрит или дори този ужасен  ревматоиден артрит, колагенът  може да ви помогне да постигнете облекчението, което търсите.

Ако решите да вземете добавка от колаген, хидролизираният прах от колаген е чудесен избор. Тя може да бъде намерена онлайн или във вашия магазин за витамини и може лесно да се смеси в глазури или дори да се смеси в чаша чай или вода.

Ако искате да приготвите свой собствен колаген, опитайте се да си направите костен бульон, за да получите не само предимствата му при елиминирането на болката в коляното, но и неговата лечебна сила. Можете да намерите рецепта от нашия експерт по хранене, Кели Мартин, за това, да направите лесен бавен костен бульон тук точно тук.

Не е нужно да оставяте болката на коляното да навреди  начина ви на живот. Използвайте колаген, за да подсилите ставите си и да се активирате отново. О, споменах ли, че ще ви хареса много това, което колагенът прави за кожата ви?

Dr. Adria Schmedthorst

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *