ДАЛИ ТАЗИ ГЪБИЧКА НАХЛУВА В МОЗЪКА НИ? (ЕТО КАК ДА СПРЕТЕ ТОВА)

 

Истината е, че ние имаме гъбички из цялото си тяло. Ние споделяме телата си с безброй бактерии и гъбички – и тази е сред най-често срещаните. Но когато нейният растеж излезе извън контрол, нещата могат да станат наистина лоши.

Нови проучвания показват, че тя може да нахлуе в мозъка и да всее хаос, причинявайки проблеми с паметта и дисфункция на мозъка, подобна на болестта на Алцхаймер!

Нека разгледаме как тази гъбичка може толкова лесно да се измъкне от вашата защитна система.

След това ще ви покажа как да се предпазите. 

Често срещана гъбичка атакува мозъка ви

Candida albicans е изключително разпространена микроскопична гъбичка, откривана в червата, устата и гениталиите.

Обикновено, тя няма да навреди. Но ако приемате антибиотици или направите нещо друго, за да извадите от строя системата си, Candida може да се развилнее. А след като това стане, е изключително трудно да се спре.Бактериите могат да образуват нещо, наречено "биофилм", където се скупчват плътно заедно и действат като щит, за да устоят на конвенционалните противогъбични терапии.

Не само това, но премахването на свръхрастежа може да ви накара да се почувствате дори по-зле. И това е така, защото убиването на дрождените клетки освобождава ендотоксини в тялото ви, което води до състояние, наречено реакция на Херксхаймер. Ще изпитате симптоми като:

 • Подуване на корема
 • Мускулна болка
 • Гадене
 • Запек
 • Диария
 • Умора
 • Замъглен мозък
 • Болки в ставите
 • Възпалено гърло
 • Треска
 • И още

 

А сега едно ново проучване открива една от най-тежките последици от растежа на Candida.

 

Тези гъбички могат да предизвикат възпалителна реакция, водеща до нарушена памет. Дори по-лошо, това може да доведе до образуването на анормални структури, подобни на амилоидните плаки (като при болестта на Алцхаймер).

 

Излишно е да се казва, че вие на всяка цена бихте желали да избегнете свръхрастежа на Candida.

 

Преборете бактериите с бактерии

 

Първо и преди всичко, избягвайте антибиотиците, когато е възможно. Прекалено често предписвани, те ще „погълнат“ чревната ви флора. Това е водеща причина за свръхрастежа на кандида, наред с други големи потенциални проблеми.

 

Но ако наистина трябва да сте на антибиотици, не забравяйте да вземете пробиотик по същото време. Изчакайте два часа след приемането на антибиотика, за да вземете пробиотик (антибиотикът може да убие пробиотика, ако се вземат едновременно!).

 

 

Второ, абсолютният най-добър убиец на кандида идва от майката природа: гъбите рейши!

 

Тази гъба може действително да проникне в клетките на кандида. Веднъж там, рейши гъбите могат да атакуват дрождите отвътре и да ги унищожат!

 

Вероятно няма да намерите рейши гъби в магазина, но ще ги намерите в почти всяка хранителна добавка с гъби.

 

Трето, в продължение на много години аз съм премахвал и съм се справял със свръхрастежа на бактерии и дрожди при хиляди мои пациенти с естествени бактерицидни средства като:

 

 • Чесън
 • Екстракт от листа от маслини
 • Екстракт от семена от грейпфрут

 

И не забравяйте, че най-лесната и най-нежна естествена терапия е мастична смола* (mastic gum).

* Бел.I&V: mastic gum  е уникална смола от дърво, отглеждано в Средиземно море. От векове смолата се използва за подобряване на храносмилането, здравето на устната кухина и здравето на черния дроб. Той съдържа антиоксиданти, за които се казва, че поддържат неговите терапевтични свойства. В зависимост от индивидуалните ви нужди мастичната смола може да се дъвче като дъвка или да се използва в прахове, тинктури и капсули. Можете също така да приложите етерично масло от мастика, за да лекувате определени състояния на кожата. (https://www.healthline.com/health/mastic-gum)

 

Dr. Glenn S. Rothfeld

По пощата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *