ОЩЕ НЯКОЛКО ПРИЧИНИ, КОИТО ВИ ПРЕЧАТ ДА ОТСЛАБНЕТЕ

 

Седенето през целия ден

И вие ли сте така? Седите в колата, за да отидете на работа, след това отивате в офиса, където седите през по-голямата част от деня. Когато се приберете вкъщи, сте изморени и просто искате да … можете ли да се досетите? Да седнете, може би да гледате телевизия. Всичкото това седене означава, че тялото ви не се движи толкова, колкото би трябвало за най-добри резултати за вашето здраве.

Проучванията показват, че хората, които прекарват повече време в седене, са склонни да имат по-високо тегло. Но някои изследвания казват, че по-високото тегло кара хората по-често да седят. Което предизвиква другото усложнение, което е добре известно: когато седите, вие не се движите, не домакинствате, не се изправяте дори. Цялото това време, което би могло да бъде изразходвано за изгаряне на още няколко калории чрез активност, а седейки, вие подкопавате добрата си физическа форма. Затова, отделянето на повече време всеки ден, за да се движите, може само да помогне.

Разчитате на храна от ресторанта

Ако водите оживен живот или просто не сте фен на готвенето у дома, оставяте тялото си в ръцете на ресторантите, от които поръчвате храна. Дори ястията, рекламирани като „леки“, могат да имат повече калории, отколкото очаквате, а много ресторанти, особено по-малките, не дават информация за хранителната стойност на ястията, за да видите какво всъщност ядете. Дори има доказателства, че хората, които вземат обяда си от ресторант, напълняват средно с 2,5 кг в сравнение с онези, които приготвят обяда си вкъщи.

Награждаването с храна за спортуването

Някои хора смятат, че спортуването може да оправдае допълнителна паста за вечеря. Това обаче може и да не е така. Склонни сме да надценяваме калориите, които изгаряме, когато тренираме, но технологиите не помагат. В едно проучване изследователите са установили, че средната кардио-машина завишава изгорените калории средно с 19%. В това проучване елиптичните машини са най-лошите нарушители, завишавайки изгорените калории средно с 42%. Това е добавяне на повече от една година тренировки! Фитнес часовниците показват подобни проблеми.

https://www.medicinenet.com/weight_loss_problems_solutions/article.htm?ecd=mnl_spc_021119

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *