НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ЛЪЖИ ОТНОСНО ХРАНОСМИЛАНЕТО

 

dieta-stomashni-kiselini

Голямата ЛЪЖА № 1: „Стомашните киселини са причинени от твърде многото киселина в стомаха ви“

Обратно на това, в което фармацевтичните компании искат да вярвате, твърде многото киселина в стомаха не е истинската причина за стомашните киселини.

Самата ИСТИНА е, че стомашните киселини са причинени от ТВЪРДЕ МАЛКОТО киселина в стомаха.

Звучи налудничаво, знам. Но ето доказателството. Нека погледнем една  графика, която  показва количеството киселина в стомаха ви спрямо вашата възраст. Ясно си личи, че количеството киселина, което имате в стомаха си, всъщност СПАДА с възрастта.

Защо тийнейджърите не получават стомашни киселини

В действителност, когато сте тийнейджър, вие имате 3 пъти повече киселина в стомаха си в сравнение със ситуацията, когато сте на 60 години.

Защо това има значение?

Защото ако прекалено многото киселина в стомаха НАИСТИНА причиняваше стомашни киселини, би трябвало да имаме епидемия от страдащи тийнейджъри от стомашни киселини (поради голямото количество киселина, която имат в стомаха си)! И тогава щяхте да виждате тийнейджъри,  хрупащи Rolaids (марка антиацид, бел.наша, I&V.) навсякъде, където отидат! Но това никога не се случва. Защо? Защото твърде многото стомашна киселина не е реалната причина за стомашните киселини.

Фармацевтичните компании знаят това, но си затварят очите за него. И има добра причина за това. Киселинните блокери и антиацидите пълнят джобовете им с 13 милиарда долара годишно. Това са повече пари, отколкото най-продаваните медикаменти срещу рак правят!

Но това дори не е най-лошата част.

Истинският проблем са опасните странични ефекти, които тези антиациди предизвикват.

Може ли вашият антиацид да ви докара слаби & крехки кости?

Едно скорошно проучване в престижното списание на American Medical Association шокира много хора, когато изследователите разкриха, че продължителната употреба на антиациди е свързана с фрактури на бедрената кост, слаби кости и дори остеопороза!

Знам, че това е главна грижа за възрастните ми пациенти, защото слабите кости могат лесно да доведат до падане. И след като вашите близки установят, че имате няколко падания, това може да бъде последният "пирон в ковчега" на вашата независимост.

Ето защо тази ЛЪЖА за храносмилането е толкова разрушителна.

Имал съм пациенти, които са споделяли с мен, че са използвали антиациди ежедневно в продължение на почти 20 години. Защо? Тъй като са били накарани да повярват, че тези антиациди са безобидни като бонбонките „тик-так“!

Но това просто не е вярно.

Антиацидите ви премахват жизненоважната киселина в стомаха ви, която ви трябва, за да смилате протеините и мазнините (а също и да усвоявате витамините и хранителните вещества в храната ви).

Без тази киселина в стомаха ще имате цял списък от още по-лоши проблеми.

Ключът не е да се премахне киселината в стомаха ви ...

Това е, за да се балансира и регулира киселината така, че да имате точно правилното количество киселина, за да смилате храната си без дразнене на стомашната лигавица и причиняване на стомашни киселини.

Dr. Lane Sebring M.D.
Digestive Specialist, Owner of The Sebring Clinic

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *