ПОМИСЛЕТЕ ВЪРХУ ТОВА…

 

Iliana_BookCover-210x300-1-210x300

Патрик Холфорд казва: Медикаментите “лекуват” симптомите, но не и причината. Фактически те утежняват причината, тъй като повече отпадъци навлизат в организма, което затруднява детоксикацията му. Много медикаменти сами по себе си са токсини и силно товарят черния дроб. Резултатът е постоянно нарастващо претоварване на системата, което води до нови сериозни болести и инфекции.

Много традиционни медикаменти (като болкоуспокояващи и противовъзпалителни) потискат нормалните реакции към скритите причинители. Те действат като токсини в организма и могат да допринесат за отслабване на здравето и/или развиване на зависимост. Тогава е нужен нов медикамент за противодействие на симптомите. Този омагьосан кръг ни извежда на низходящата за здравето спирала!

Изходът е лечението да се насочи към причината, а след като тя е премахната, ще изчезнат и симптомите й, както и да се осигури оптимално хранене и програма за хранителни добавки като витамини, минерали,  микроелементи, аминокиселини, полезни мастни киселини, предназначени да намалят токсичния товар в организма и да възстановят неговия детоксикационен потенциал.

Според д-р Марк Хаймън  медикаментите не лекуват болести, но могат да ги причиняват.

Свръхупотребата на медикаменти блокира човеш­ката имунна система и я прави неспособна да се справи с новите заболявания. При хронични оплаквания повечето хора много бързо прибягват до медикаментите. Всъщност и лекарите предпочитат медикаментозната терапия,  защото е най-бързото и най-лесното решение и за двете страни. Много по-лесно е лекарят да напише рецепта, отколкото да се заеме сериозно с пациента и да открие причините за заболяването му или да му препоръча промяна в начина му на живот. От страната на пациента  много по-лесно е човек да глътне 1-2 хапчета и да продължи да си живее по старому в измамно благополучие. 

Д-р Дийпак Чопра анализира причините за тази популярна практика така: “Първата причина се състои в това, че е много по-лесно човек да глътне 1-2 хапчета и да продължи да си живее по старому в измамно благополучие. Втората причина, поради която медикаментите си остават най-популярното средство, е, че те действат много бързо и създават усещане за ефикасност. А днес живеем в общество, когато се изисква моментално решаване на проблемите. “Щом хапчетата са толкова ефективни и лесни за приемане, тогава какъв е проблемът?”. Проблемите и недостатъците са много, но тук е достатъчно да кажем, че всички медикаменти без изключение имат странични ефекти. Привикването към медикаментите, наречено тахифилаксия, след време се превръща в проблем. След продължителна употреба на един и същ медикамент, той престава да действа и се налага увеличаване на дозите, което пък води до допълнителни странични ефекти. А ятрогенните болести само потвърждават вредните последствия.” И д-р Чопра заключава: “Здравето е нашето естествено състояние. Идеалното здраве е не само възможно, но и напълно и лесно постижимо. Често обсъждането на “идеалното здраве” протича паралелно с неговата противоположност – болестта. Лекарите търсят механизма на болестта, а ние ще вървим в противоположната посока – ще търсим кое е полезно за здравето.” Съществуват обаче и други методи, които не са фармакологични. Ние сме напълно в състояние да регулираме всяка автономна функция на организма като радикално променим модела си на мислене. Почти всички болести са свързани с лоши хранителни навици, нерационален и застоял начин на живот. Ако боледувате често, открийте първопричината, вместо да взимате медикаменти....

ВАША ИЛИАНА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *