КАК ЕДНА „НЕУДЪРЖИМА“ МАЙКА ПРОМЕНИ ЗДРАВЕТО НА СВОЕТО СЕМЕЙСТВО

 

Zen Honeycutt, основател на Moms Across America, не е самата себе си, ако не се ангажира активно с действие. В това вдъхновяващо интервю обсъждаме нейната книга „ Непрекъснато: трансформиране на болестта и борбата в триумф, овластяване и празник на общността “, която ни обяснява  състоянието на световния хранителен пазар, как да се ориентираме в многото опасности на стандартния американски  начин на хранене и как можете сами да станете мощен агент за промяна.

Подобно на много други родители, Honeycutt се бореше да идентифицира корените на многото здравни проблеми на децата си, които включваха алергии, автоимунни проблеми и симптоми на аутизъм.

"Бях напълно смутена и объркана" , казва тя . "Защо това се случва? Децата ми имаха 19, 20 и 22 хранителни алергии [съответно]. Съпругът ми и аз нямахме нито една от тях. Какво ставаше с днешните храни? Благодарение на Робин О'Брайън, Джефри Смит и всички учени, които започнаха да разкриват информация, разбрах за генетично модифицирани организми (ГМО). "

Тя открива и обезпокоителната истина за веществото глифозат и как този пагубен плевелен убиец, използван при голямо разнообразие от храни, независимо дали са ГМО или не, унищожава микробиома на червата и допринася за множество здравословни проблеми, някои от които измъчват собствените ѝ деца.

Проблемът е, че глифозатът е толкова разпространен. Това е обявената активна химична съставка в Раундап, която  80% от ГМО са проектирани да издържат.

И тогава вие комбинирате това с всички други токсини в нашата околна среда, в нашите ваксини, в нашите пижами, в нашите дивани и бебешки бутилки и всичко това. Това е просто рецепта за бедствие.

Децата ни са болни. Едно от всеки две деца има хронично заболяване; днес 1 от 2 мъже и 1 от 3 жени ще се разболеят от рак в Америка. Това не е наред с мен. Това беше моят стимул да започна с майките в цяла Америка. Това беше причината да се повиши осведомеността за ГМО и токсичните химикали в нашето снабдяване с храни.

Битка с  Монсанто

На 30 януари 2015 г. Honeycutt получи възможност да се изкаже на акционерите на Monsanto 1като заместител на John Harrington Investment Group. Можете да прочетете нейната презентация тук . Представените от нея факти бяха приети, поради което акциите на Монсанто значително спаднаха.

"Мисля, че много от акционерите в тази стая вероятно са се чувствали неудобно да притежават акциите на Монсанто след срещата" , казва тя . „Това вероятно е един от най-ужасяващите и значими моменти от живота ми, защото имах възможност да говоря от името на родители… с болни деца.

Трябваше да се изправя пред цялото събрание на акционерите и основно да ги държа  отговорни, да кажа как техните продукти нанасят вреда на нашите деца. Трябваше да се срещна с Хю Грант - бившият главен изпълнителен директор на „Монсанто“.

Погледнах го в очите и казах: „ Знаете ли, господин Грант, че трябва да сте голям човек да направите голяма и мощна компания. Но трябва да сте още по-голям човек да признаете, когато нещо не работи и да отидете в нова посока… Майките в Америка с нетърпение очакват деня, в който „Монсанто“ прави продукти, които вече няма да  вредят на децата ни.

Той каза: „Винаги очакваме напредък. Имаме наука от наша страна. Казах: „Е, всъщност имаме наука и на нашата страна, която показва, че вашите продукти нанасят вреда на нашите деца… Просто помислете какво става , ако грешите? Какви са последствията? ... Има ... глобална последица.

Той каза: "Ако грешите, вие  притеснявате  ужасно много хора." Казах: „Но ако греша, последствието е, че хората ядат органично. Няма нищо лошо в органичните неща…

Не можем да оставим страхът да се намеси в нашия ангажимент. Трябва да предприемем действия… Химическите компании не трябва да участват в нашето снабдяване с храни. Това е всичко.

Както отбелязва Honeycutt, важно е да се разбере, че науката, която Монсанто (сега Байер) твърди, че е на тяхна страна, е била купена и платена от тях. Някои проучвания дори са показали, че са написани от самата компания. Подобни факти са излезли по време на процеса на откриване на някои от съдебните дела срещу Monsanto, които сега са над 11 000 .

В същото време много независими проучвания показват, че хербицидите на основата на глифозат са канцерогенни. 2 Глифозат също така е доказано, че е ДНК мутаген, хелатор на важни минерали, 3 антибиотик, 4 ендокринен разрушител 5 , 6 и повече. 7 , 8 , 9 , 10 , 11

Последните проучвания 12 дори установиха, че при децата, родени от жени с висока експозиция на глифозат по време на бременност, честотата на разстройство от аутистичния спектър с интелектуални затруднения е с 30% по-висока, отколкото при тези, родени от майки, които са живели по-далеч от райони с високо разпръскване. Децата, които освен това са били изложени на пестициди през първата година, са били с 50% повишен риск.

Както отбелязва Honeycutt, докато прегледът на Агенцията за опазване на околната среда на САЩ 13 установи, че глифозатът не е канцероген, нейното заключение се основава на науката, финансирана от индустрията, а не на независимата наука. В действителност, според някои от членовете на научната консултативна група, свикана, за да оцени силата на решението на EPA, агенцията е нарушила собствените си указания, като е пренебрегнала данните от проучвания, свързващи глифозат с рака. 14

https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2019/06/23/glyphosate-exposure-health-hazards.aspx?utm_source=dnl&utm_medium=email&utm_content=art1&utm_campaign=20190623Z2&et_cid=DM296993&et_rid=644956600

Analysis by Dr. Joseph Mercola

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *