ПОМИСЛЕТЕ ВЪРХУ ТОВА…

 

Iliana_BookCover

Колкото повече информация поемам, толкова повече се засилва благоговението ми пред Природата, създала човешкия организъм като една невероятно интелигентна, самоусъвършенстваща се, саморегулираща се, самовъзстановяваща се, самоизцелителна система, в чието заложено съвършенство няма аналог – разполага с всички механизми, системи и капацитет, за да се поддържа в равновесие.

Спомням си как с естествен възторг говорех за нашия организъм, когато някой ме запита: “Ами тогава защо боледуваме?” Имах нужда от малко време, за да се овладея. Защото ние сами си пречим, отговорих, не даваме възможност на организма да се справи. Защото ежедневно и по множество начини си вредим. Защото удобствата-капани, които щедро предлага днешната цивилизация, ни превръщат във возещи се, лениво седящи и консумиращи вредни храни и напитки, вторачени в телевизора или компютъра същества, изнервени и стресирани от поредните обстоятелства.

И за яснота побързах да дам някои от любите ми примери с колите: ако имаш най-високия клас Мерцедес и ежедневно му слагаш долнокачествено гориво и масло, дали ще работи така перфектно, както е заложено? И в допълнение да изключиш всички индикатори за състоянието на колата и да си караш спокойно всеки ден. Ще смееш ли? Със сигурност – не. А тогава как да очакваме нашият сложен организъм да работи нормално, зареждайки го с вредни храни и напитки, с високи дози дистрес, към който често сами се тласкаме, с безкрайни разговори по GSM-а (горкият ни мозък), без физическа активност, за да поддържа метаболизма, кръвоносната и лимфната системи и т.н., и т.н.

И в допълнение – отдавна сме се отучили да “чуваме” организма си – просто не разбираме показанията на индикаторите му. Или по-точно, дори не знаем, че имаме индикатори, ами ги приемаме за болест. Великият Max Gerson е казал: дайте на организма каквото му трябва и той ще се справи. Активирайте вътрешния доктор и той ще се справи. И то не селективно, а ще се справи с всички проблеми и ще възстанови равновесието си.

Убедена съм, че човек трябва да търси решения. А търси ли, ще намери. Аз имам подчертана любов към знанията, но за съжаление едва, когато животът ме изправи пред дилемата да чакам края или да търся изход, избрах второто и започнах да трупам знания, знания, знания... И продължавам...

Откъс от книгата „Помислете върху това...Кога, защо и как да поддържаме нашето здраве“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *