АЛТЕРНАТИВНИ СТРАТЕГИИ ЗА БОРБА С РАКА, ОСНОВАНИ НА ВОДЕЩАТА РОЛЯ НА СТРУКТУРИРАНАТА ВОДА

 

Една от последните ни публикации беше свързана с доста неприятната констатация, че „войната“ срещу рака, обявена преди почти 50 години, всъщност постигна доста скромни резултати на фона на колосалните финансови средства, излети в тази посока. Причината, казва д-р Thomas Cowan е във факта,  че ракът  не е проблем на онкогените, а по-скоро проблем, включващ цитоплазмата - структурираната вода - на клетката. На базата на това откритие, Д-р Томас Коуан  предлага редица личностни стратегии за справяне със смъртоносната болест. Разбира се, крайният отговор е все още проблем на бъдещето. Важното е , казва Коуан , да отворим ума се и да търсим различни решения, без да сме в плен само на грубия материализъм.

I&V

Коуан твърди, че истинският проблем при рака се крие в структурираната вода на клетката, т.е. цитоплазмата. По подобен начин Томас Сейфрид , доктор на науките, когото съм интервюирал и по тази тема, смята, че изследванията, които Коуън споменава по-горе, разкриват, че проблемът се корени в митохондриите, които също се намират в цитоплазмата.

Митохондриалната дисфункция със сигурност е един от аспектите, признава Коуан, но по-точно той смята, че детофектите на митохондриите са неразделна част от разрушаването на структурата във водата, което след това задейства образуването на рак.

"Когато погледнете каква е функцията на митохондриите - което по същество е да произвежда аденозин трифосфат (АТФ) - и виждате каква е ролята на АТФ и колко интегрална АТФ е за структурирането на водата в цитоплазмата, тогава вие започнете да виждате връзките между митохондриалната дисфункция ... [и] влошаването на цитоплазмената вода, което води до рак. "

Често ракът може да се палпира (при условие, че туморът е достатъчно голям). Туморът се превръща в осезаема бучка, тъй като плътността на клетките е твърде висока, казва Коуан. По същество клетките са съединени и са загубили нормалната си пространствена ориентация.

Всички клетки имат определена пространствена ориентация, тъй като около клетката има електрически заряд. Когато две клетки започнат да се събират, зарядът ги отблъсква. Това позволява всички клетки да останат на подходящо разстояние една от друга. Това разстояние варира в зависимост от въпросните клетки и органи, но всички тъкани имат пространствена ориентация, която позволява на тъканите да останат здрави и нормални.

Структурираната вода е отговорна за клетъчния заряд

Конвенционалната медицина казва, че зарядът около всяка клетка идва от разпределението на натрий и калий по клетъчната мембрана. Коуан обаче изтъква, че експериментите на клетъчния физиолог и биохимик Гилбърт Линг, извършени преди повече от три десетилетия, показват, че за натриево-калиевата помпа, която е отговорна за създаването на този заряд, клетката ще се нуждае от около 30 пъти по-голяма енергия от изхвърлянето му.

Според Коуан това вярване, макар и крайъгълен камък в съвременната биология, е малко повече от мит. Нещо друго причинява обвинението, но какво? Коуан отговаря на този въпрос със следното обяснение:

"Това се получава, защото в цитоплазмата е мрежеста мрежа от вода, която по някакъв гений от природата е така съставена, че тя сама по себе си улавя калий и изключва натрий ... Правилната здрава мрежа, окото или структурирането на водата , сама по себе си е помпата. Не е необходима енергия, както сърцето.

Цялата идея за глупаво натискане на помпата е смешна. Прави се по чудото на водата. Разпределението на заряда, пространствената ориентация на клетката, се дължи на структурирането на водата. Това е едно.

Второто нещо е другият отличителен белег на раковите клетки: Всички те имат анормален брой хромозоми. Нарича се анеуплоидия, за разлика от диплоидната клетка, което означава, че хората имат 46 хромозоми. Ако получите ненормален брой, това е ненормална клетка, която наричаме рак.

Как става това? Това се случва поради събития в цитоплазмата, която дърпа двете хромозоми на разстояние и прави нови копия на митозата. Това не се случва правилно, защото средата в цитоплазмата, която е структурирана вода, е нарушена.

Следователно получавате всички тези грешки на митозата и енергията, използвана за митоза, е недостатъчна. Това е заради проблема с митохондриите. Получавате грешки в репликацията на хромозоми, наречена анеуплоидия. Когато получите анеуплоидна клетка, която има ненормална пространствена ориентация, това се нарича ракова клетка. "

Как да преструктурираме водата в клетките си

След като разберете значението и влиянието на цитоплазмата, структурираната вода във вашите клетки, за развитието на рак, следващият въпрос става: Как да преструктурирате тази вода? Значителна част от книгата на Коуан обхваща тази важна тема.

За да илюстрира как се прави структурирана вода, той я сравнява с Jell-O. Jell-O се получава чрез смесване на желатинови протеини с вода и след това добавяне на топлина. Топлината разгръща протеините, излагайки техните хидрофилни повърхности, които след това се хващат за водата.

Докато сместа се охлажда, тя образува гел, "който в основата си е идентичен със състоянието, в което се намира цитоплазмата", казва Коуан. За да структурирате водата в клетките си и по същество да имитирате тази процедура за приготвяне на Jell-O, можете:

  • Яжте циклична кетогенна диета - Когато мазнините се метаболизират във вашите митохондрии, те създават вода с изчерпване на деутерий (DDW), която е богата на водород. Колкото повече водород получавате, толкова повече ATP генерират клетките ви, което от своя страна позволява на клетките ви да създават по-структурирана вода
  • Редовно излагайте голяма част от кожата си на слънчева светлина
  • Редовно излагайте кожата си на близо инфрачервена светлина , като например близо до инфрачервена сауна или крушка с топлинна лампа. Той не само преструктурира водата, но и детоксикира клетките ви, като създава изпотяване, което пречиства цитоплазмата
  • Излагайте се на биополетата на други биологични образувания, като допира на други хора и животни

АТФ е от съществено значение за разгръщането на протеини - което е неразделна част от процеса на създаване на структурирана вода - и ако имате дефицит на АТФ, "както се случва, когато имате митохондриална болест, това е като да се опитате да направите Jell-O без топлина, - казва Коуан.

„Получавате бучки от дисфункционални протеини с вода, която не може да се структурира. Това виждате при раковите клетки… Ако искате да имате правилно структурирана вода, която след това създава здравословно клетъчно деление и здрава пространствена ориентация в клетките, имате нужда от слънчева светлина , земното и човешко докосване - биополите на други биологични същества, особено на тези, които ви пожелават добре, така да се каже, като вашето куче.

Друга алтернатива е хипербаричната кислородна терапия, въпреки че това не е нещо, което повечето хора ще могат да правят у дома. Осигурявайки повече кислород на тъканите при повишено парциално налягане, кислородът се изтласква в митохондриите, което им позволява да генерират повече АТФ, което от своя страна позволява на клетките ви да създават по-структурирана вода.

Терапия за мъгла

В своята книга Коуан обсъжда и терапията с имели, която препоръчва почти универсално за своите пациенти с рак. Той излага ползите от тази терапия, както следва:

„Ракът ви расте и паразитира, изсмуквайки хранителните ви вещества, точно както имелът изсмуква хранителните вещества от дъбовото дърво. Но има централна разлика, която е имелът да се е научил да си сътрудничи с дъбовото дърво и затова всеки се справя по-добре, отколкото те биха се справили сами, докато при рак туморът ви е паразитирал и вие се справяте по-зле.

Това, от което се нуждаем, е ситуация, при която връщаме това сътрудничество ... Това не е оцеляване на най-добрите ... Това не е така в природата. Природата е съвместно начинание ... Mistletoe ви казва да го видите така. Това е метафората.

[Mistletoe] стимулира реакцията на треска, така че е имуностимулиращо лекарство. Той стимулира белите кръвни клетки. Той стимулира всички тези аспекти на имунния отговор. Той спира клетките да растат, така че също работи като химио лекарство ... Искаме симулация, пречистване, детоксикация, която се случва с терапия с треска. Омелата прави това. "

Идеята, че треската е лечебно средство, се връща към лечението на рак, разработено през 1890 г. от Уилям Коли, костен хирург. Лечението, което включва даване на изолирани протеини от еризипела бактериите в специфична доза за предизвикване на треска, е известно като "токсин на Coley". 1

"Около 1989 г., не знам каква причина, получавам в пощата книга от внучката на Коли за 2000 случая, които той лекува, и резултатите - около 60% от тях, етап 4. Всички различни видове рак са излекувани от Coley's токсини. Много добре е документиран.

Тя беше основната добавка към терапията на рака в Съединените щати за няколко десетилетия. Използван е до 60-те. Много, много документи, написани за това, рецензирани списания. Няма съмнение, че тя беше по-ефективна от всяка допълнителна терапия за рак, която имаме днес.

В известен смисъл, това е план. Когато говорите за хипертермия, проблемът е, че тя не работи толкова добре, колкото токсините на Коли. Мисля, че причината за това е [хипертермия] не включва вродената ви клетъчна имунна система. Това е просто загряване на вашите клетки.

Не казвам, че от загряването на клетките ви не се случва нещо добро, но не е същото. Coley's беше начин за вътрешно генериране на температурата, както и имелът, въпреки че имелът не е толкова драматичен, колкото токсините на Coley ...

[Днес токсинът на Coley] не е наличен никъде. Много е тъжно. Трябва да има начин за стимулиране на треската. Имах повод да го използвам преди малко. По принцип можете да генерирате всяка температура, която искате. Това е доста строга терапия. Получавате шейкове и втрисане и не всеки иска да го направи. Но ако направите това, имате драматичен отговор на детоксикацията-пречистване ...

Нито една от тези стратегии не е вълшебен куршум. Въпросът, който се опитвам да направя, е, че здравата цитоплазма, която в основата си е структуриран воден гел, това е основният фокус ... Всички тези [фактори, обсъдени по-рано] допринасят за качеството на геловете, които ще произвеждате. Това е доброто здраве “.

Повече информация

Книгата на Коуън завършва с историята за „Спящата красавица“. „Това казваме на децата, за да ги научим как работи светът“, казва той. Спящата красавица, принцеса, е омагьосана от зла ​​вещица, която в приказките винаги илюстрира материалистичната страна на живота.

"Когато сте омагьосани от материализма ... изпадате в хаос и се е случило неуважение в историята. Трябва да се случи нещо, което да ви събуди, не към нов начин на виждане, както се казва в историята, а към вашата истинска природата.

Ето къде сме в момента. Живеем историята на „Спящата красавица“. Омаяни сме от материализма и не можем да видим истинската си същност. Това се превърна в истински проблем. [Излизането от тази матрица включва] интересна комбинация от всички тези техники, за които говорим ...

Циклична кетоза, слънчева светлина, ходене в океана, инфрачервени сауни ... терапия с треска, която връща терапии обратно като токсините на Коли. Има и друга страна, която е да променим мнението си ... По някакъв начин трябва да променим мнението си и ... да видим света такъв, какъвто е.

Често казвам на хората и пациентите: „Ако видите света от материалистична гледна точка и осъзнаете, че материята, за която говорим, е направена от атоми, които сами по себе си са 99% пространство, просто празни, така как това работи? Това е илюзия. След като видим, че по същество сме кристализирана енергия, тогава започвате да се събуждате.

Най-обнадеждаващото нещо, което мисля, че мога да кажа на хората, е, че след като започнете да отваряте ума си, има повече неща, отколкото са били научени в училище или това, което лекарите ви казват. По някакъв начин изглежда светът ви захранва информация или ви дава улики къде да продължите.

Нямате нужда от мен да ви казвам какво да правите или накъде да продължите. По някакъв начин просто става. Не знам дали бихте се съгласили, но в моя живот, след като се отворите за тази възможност, за мен е все едно духовният свят идва да предложи ръка. Следващото нещо, което знаете, срещате този човек. Следващото нещо, което знаете, вие [научавате] неща, които не сте знаели преди.

Просто продължавате да отваряте ума си. Ако продължим да правим това, можем да изградим различен свят. Не е нужно да правите нищо. Просто трябва да спреш да не правиш неща, вярвайки, че там няма нищо. "

За да научите повече, не забравяйте да вземете копие от книгата на Коуан „ Рак и новата биология на водата “. Определено го препоръчвам и всички ресурси там. Страхотно четиво е. Коуан разказва добра история, която прави книгите му лесни за смилане. „Надявам се, че тя катализира някаква институция, някой човек - някой - да каже:„ Трябва да правим нещата по различен начин, защото това не работи “, казва Коуан.

Analysis by Dr. Joseph Mercola

October 13, 2019

https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2019/10/13/structured-water.aspx?utm_source=dnl&utm_medium=email&utm_content=art1ReadMore&utm_campaign=20191013Z2&et_cid=DM368351&et_rid=727748262

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *