РАКОВИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ МОГАТ ДА СЕ ЗАСАДЯТ ОТНОВО СЛЕД ХИМИОТЕРАПИЯ, ОПЕРАЦИЯ ИЛИ ЛЪЧЕЛЕЧЕНИЕ

 

Изследователи от Memorial Sloan-Kettering Cancer Center в Ню Йорк публикуваха открития в списанието Cell, които обясняват как туморните клетки могат да се засадят отново и да се разпространят по тялото, след като са били отстранени чрез конвенционална химиотерапия, хирургия или лъчелечение , Малките туморни клетки, които циркулират в тялото, често започват да изпращат семена до местата, където туморът е възникнал, като по същество засаждат рака обратно в тялото.

 

Джоан Масаг и нейните колеги от Центъра установяват, че конвенционалните лечения оставят след себе си злокачествени клетки, които се преместват в други области на тялото, за да не бъдат унищожени. В крайна сметка те се връщат като по-силни и агресивни тумори, събрали обратно най-лошите оставащи клетки от предишния рак. Резултатът е втори рак, който е по-лош от първия.

 

Химикалите, присъстващи в имунната система, също изглежда сигнализират туморните клетки в циркулация да се върнат към своя източник. След конвенционалното лечение имунната система всъщност работи срещу организма, като изтегля жизнерадостните ракови клетки до мястото, където първоначално са засети, и започва рецидив.

 

Медицинските специалисти обикновено приписват рецидивите на рак след конвенционалното лечение на няколко останали клетки, оцелели от лечението и останали при източника. Обаче, това проучване илюстрира окончателно, че задържащите се клетки се скриват из цялото тяло и по-късно се връщат обратно към самозасяване отново там, където първоначално са започнали.

 

Това, което тези резултати илюстрират, е, че конвенционалните лечения за рак не са ефективни за премахване на рака от организма. Насочването към конкретна област с операция, лъчево лечение и химиотерапия не може успешно да премахне рака от тялото, тъй като клетките му ще намерят друго място за живеене временно, само че следващия път ще се върнат още по-силни.

 

Биопсиите причиняват разпространение на рака

Обичайната биопсия обикновено се препоръчва като най-добрия начин да се идентифицира наличието на рак, както преди, така и след лечението. Иглените биопсии включват вземане на тъканни проби от различни места, за да се идентифицира наличието на ракови клетки. Официалната диагноза на рака не може да се осъществи без биопсия, което води до притискане на пациентите да им направят биопсия, ако се подозира тумор.

 

Много лекари ще настояват, че човек има нужда от биопсия, но заплахата от разпространение на рак далеч надвишава всякакви възприети ползи. Тези, които получават биопсии, най-вероятно ще изпитат ненужно разпространение на рак и след конвенционално лечение вероятно ще преболедуват рак. Известно е, че ракът се развива на мястото на пункцията на биопсията.

 

Химиотерапията води до повторно подновяване

Лечението с химиотерапия включва насочване към ракови клетки, които бързо се делят и разпространяват с тежки химикали, предназначени да ги убият. Въпреки че лечението може да убие първичния тумор, той не успява да изкорени клетките, които се делят по-бавно, което води до продължаване на репликацията на раковите клетки след лечението.

 

Мнозина, които вярват, че са в ремисия след лечението си с химиотерапия, откриват, че ракът им се е върнал. Те не само се подлагат на ужасите от лечението, което оставя тялото и здравето им в пълен хаос, но често се оказват с по-тежка версия на оригиналния си рак.

 

Конвенционалните терапии са провал

Конвенционалната медицина е на загуба за това как да се справим с проблема с повторното размножаване. В рамките на парадигмата им химиотерапията, лъчението, медикаментите и операцията са единствените възможности за лечение на човек с рак. Сега, когато те се оказват в голяма степен неефективни, учените търсят още един нов медикамент за борба с тенденцията на раковите заболявания да се размножават отново, за да продължат да насърчават тези приети форми на лечение на рак. Те дори проучват възможността за разработване на ваксини, които уж ще използват имунната система на организма, за да спрат бродящите ракови клетки.

 

Проблемът с медикаментите, хирургията и радиацията е, че те никога няма да могат систематично да се освободят от проблема, тъй като са способни да се насочат само към ограничена зона. Тези методи са с толкова негативни странични ефекти, че много хора в крайна сметка умират просто от самото лечението.

 

Конвенционалното лечение също е изключително скъпо, като силно натоварва и без това претрупаната система на здравеопазване. Просто се предполага, че няма алтернативни методи, чрез които ракът да бъде лекуван, камо ли да бъде предотвратен.

 

Много наскоро публикувани проучвания са установили, че нар, манго и други естествени храни съдържат ценни фитонутриенти, които ефективно предотвратяват и спират злокачествените ракови клетки, като същевременно запазват добрите клетки. Тези хранителни вещества холистично освобождават тялото от вредни клетки, насочвайки ги навсякъде, където се крият в тялото и ги елиминират.

 

Конвенционалната медицина би било най-добре да започне да се фокусира силно върху съединенията, открити в природата, които са предназначени да възпират рака, без да причиняват отрицателни странични ефекти като алтернатива на основните методи, които само влошават проблема. Независимо дали в алое вера, сурови бадеми или множеството плодове и зеленчуци, открити по света, хранителните вещества против рак са навсякъде и съвременната медицина едва започва да ги разпознава. Те може да не доведат до следващия голям медикамент, но работят и са евтини. Може би това е причината те да са маргинализирани и хулени от раковата индустрия.

Sources for this story include: http://www.reuters.com/article/idUS... http://www.ethiopianreview.com/news... http://www.healingcancernaturally.c

https://drdekel.com/content/biopsies-can-cause-cancer-spread

by Ethan A. Huff, staff writer

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *