ЗАЩО НИСКИЯТ ХОЛЕСТЕРОЛ НЕ Е ДОБЪР ЗА ВАС

 

 

Публикуваме тази статия, тъй като изцяло споделяме мнението, че няма външна норма, която да прецени от колко холестерол се нуждае вашето уникално тяло. Оставете на него решението, а вие се насочете към правилен начин на живот. Не е възможно да живеете правилно, а тялото ви да произвежда „неправилни“ количества холестерол.

Този извод е в съгласие с една позитивна философия на здравето, в която не спазването на измислени догми, а хармонията е основно правило на живота.

I&V

Твърде ниските стойности на един вид холестерол са свързани със загуба на паметта и болестта на Алцхаймер.

Учените изследвали над 3500 държавни служители, за да проучат как нивата на HDL или "добрия" холестерол са свързани с паметта. HDL холестеролът може да повлияе на образуването на бета-амилоидните "плаки", които са отличителна черта в мозъка на пациентите с Алцхаймер.

Счита се, че по-високите нива на HDL предпазват от увреждане на кръвоснабдяването, причинено от стесняване на артериите.

След петгодишния период на изследване изследователите установяват, че хората с ниски нива на HDL са 53 процента по-склонни да страдат от загуба на памет, отколкото хората с най-високи нива на HDL.

Онези с увредена памет са в повишен риск от развитие на деменция по-късно в живота.

Коментари на д-р Меркола:

 

Има доста объркване по въпроса за холестерола. Аз също бях уловен в глупостите. Когато завърших медицина преди 25 години, бях убеден, че холестеролът не би могъл да бъде достатъчно нисък.

 

Затова,  с диета с ниско съдържание на мазнини и много упражнения и овесени трици (без медикаменти) успях да докарам холестерола си до смешно ниво от 75. Да, четете правилно - моят ОБЩ холестерол беше мизерните и жалки 75 пункта. За щастие, по-късно разбрах, че трябва да бъде близо три пъти по-висок от тези стойности, за да останете здрави, със сигурност не по-ниско от 150.

 

Обаче, поради дезинформация в медиите и натиска на мултинационалните фармацевтични корпорации, по-голямата част от хората се притесняват холестеролът им да не е твърде висок и не разбират за опасностите от ниския холестерол, особено когато е направено по изкуствен начин с медикаменти.

 

Това, което трябва да знаете преди всичко, е, че холестеролът е добър за вас. Той присъства във всяка отделна клетка в тялото ви, където помага за производството на клетъчни мембрани, хормони, витамин D, както и на жлъчни киселини (за да ви помогне да усвоите мазнините).

 

Холестеролът също помага за формирането на вашите спомени и е жизненоважен за неврологичната функция, поради което горното твърдение, че ниският холестерол е свързан със загубата на памет, изобщо не е изненадващо.

 

Всъщност, когато нивата на холестерола ви отидат твърде ниско, в тялото ви се случват множество негативни неща.

Рисковете от ниския холестерол

 

Нарушената памет и деменцията са само върхът на айсберга, когато става въпрос за влиянието на ниския холестерол върху мозъка ви. Ниското ниво на това полезно съединение:

 

  • Увеличава риска от депресия
  • Може да ви накара да се самоубиете
  • Може да доведе до насилствено поведение и агресия
  • Увеличете риска от рак и болестта на Паркинсон

 

За съжаление в Съединените щати понижаването на нивата на холестерола стана толкова обичайно, че почти всеки, който чете това, или познава някого, който се бори да го направи, или сам се е борил да го направи.

Вашият холестерол ще се нормализира, когато се насочите към причината

 

Противно на общоприетото схващане, високият холестерол не е болест сама по себе си. Всъщност това е отговор на нещо, което се е объркало в тялото ви. Запомнете, холестеролът се произвежда винаги, когато клетките ви се увреждат, тъй като той е необходим компонент при създаването на нови, здрави клетки.

 

Така че, ако имате много увредени клетки, вие също ще имате много холестерол в кръвообращението си. Това е нещо добро, в известен смисъл, защото означава, че клетките ви се ремонтират. Сега, повечето конвенционални лекари щом видят целия този холестерол, ще ви поставят на токсични медикаменти за понижаване на холестерола, докато по-информираният лекар първо ще потърси какво причинява вредата.

 

И често това е възпаление, причинено от:

 

 

 

Диета с твърде високо съдържание на захар и зърнени храни

  • Твърде много преработени, преварени храни
  • Недостатъчна физическа активност
  • Емоционален стрес
  • Пушене

 

Средството за защита включва, разбира се, справяне с посочените по-горе проблеми чрез извършване на прости промени в начина ви на живот.

 

Каквото и да правите, не се подвеждайте по погрешното убеждение, че колкото по-нисък е холестеролът, толкова по-добре. Ако понижите холестерола си чрез изкуствени средства (статинови медикаменти), без да се справяте с основните причини, тялото ви ще продължи да се дегенерира.

 

https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2008/07/15/why-low-cholesterol-is-not-good-for-you.aspx

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *