ФЛУОРЪТ МОЖЕ ДА УВРЕДИ МОЗЪКА – ИЗБЯГВАЙТЕ УПОТРЕБА ПРИ ДЕЦА И ВЪЗРАСТНИ

 

Ню Йорк, 21 юни 2011 г. / PRNewswire-USNewswire / - "Продължителното поглъщане на флуорид може да причини значителни вреди на здравето и в частност на нервната система", заключава преглед на проучвания на изследователи Valdez-Jimenez, et al. публикувано в Neurologia (юни 2011 г.), съобщава Нюйоркската държавна коалиция, противопоставена на флуоридацията, Inc. (NYSCOF).

Изследователският екип съобщава: „Важно е да сме наясно с този сериозен проблем и да избягваме използването на паста за зъби и елементи, които съдържат флуор, особено при деца, тъй като те са по-податливи на токсичните ефекти на флуорида“ (1)

„Флуорът може да бъде токсичен чрез поглъщане на една милионна част (ppm) и ефектите не са незабавни, тъй като могат да отнемат 20 или повече години, за да станат очевидни“, пишат те.

Повечето флуориращи доставчици на питейна вода в САЩ добавят флуоридни химикали, за да доставят 1 ppm флуорид (равен на около 1 милиграм на кварт) с цел да се възползват зъбите, а не да пречистват водата.

„Флуорирането очевидно застрашава нашите деца и трябва да бъде спряно“, казва адвокат Пол Бийбър, президент на щата Ню Йорк, Коалиция, противопоставяща се на флуоридацията, Inc. но не можем да видим вредата, която нанася на мозъка им и на другите органи. Нито един американски изследовател дори не търси ”, казва Бийбър.

Valdez-Jimenez описват изследвания, които показват, че флуорът предизвиква промени във физическата структура и биохимията на мозъка, които влияят на неврологичното и психическото развитие на хората, включително познавателните процеси, като учене и памет.

„Флуоридът е в състояние да премине кръвно-мозъчната бариера, което може да причини биохимични и функционални промени в нервната система по време на бременност, тъй като флуоридът се натрупва в мозъчната тъкан преди раждането“, пишат те. *

Проучванията върху животни показват, че токсичните ефекти на флуорида върху мозъка включват класически нарушения на мозъка, открити при пациенти с болестта на Алцхаймер, съобщава екипът на Валдес-Хименес.

През 2008 г. различен Друг изследователски екип (Tang и други) съобщава, че „Качественият преглед на проучванията открива постоянна и силна връзка между експозицията на флуор и нисък коефициент на интелигентност."(Биологични изследвания на микроелементите) (2)

През 2006 г. Експертният флуориден панел на Националния съвет за научни изследвания на САЩ (NRC) направи преглед на флуоридната токсикология и заключи: „Явно флуоридите имат способността да влияят на функциите на мозъка.“ И „Флуоридите също увеличават производството на свободни радикали в мозъка чрез няколко различни биологични пътища. Тези промени имат отношение към възможността флуоридите да действат за повишаване на риска от развитие на болестта на Алцхаймер.“(3)

На 12 април 2010 г. Списание Time изброява флуорида като един от „Десетте най-често срещани битови токсина“ и описва флуорида като „невротоксичен и потенциално туморогенен при поглъщане“. (4)

Филис Муленикс, доктор на науките, беше първият американски учен, открил доказателства, че флуорът уврежда мозъка. Тя публикува своето изследване върху животни в уважавано рецензирано научно списание през 1995 г. (5) и след това е уволнена за това. (6)

Доктор на медицинските науки Вивян Хауърд, изтъкнат фетален токсиколог и миналия президент на Международното дружество на лекарите за околна среда, каза, че настоящите изследвания на мозъка/флуорида го убеждават, че трябва да спрем флуорирането на водата.

Много, много общности са спрели или отхвърлили флуорирането през последните няколко години - най-новият е Fairbanks, Аляска. Тази година седем членове на Общинския съвет на Ню Йорк съвместно спонсорираха законодателство за спиране на флуорирането в Ню Йорк.

https://drdekel.com/content/fluoride-can-damage-brain-%E2%80%93-avoid-use-children-and-adults

по д-р М. Декел

References:

1) Neurologia 2011 Jun;26(5):297-300. Epub 2011 Jan 20.

Effects of the fluoride on the central nervous system, by
Valdez-Jiménez L, Soria Fregozo C, Miranda Beltrán ML, Gutiérrez Coronado O, Pérez Vega MI.

http://apps.elsevier.es/watermark/ctl_servlet?_f=10&pident_articulo=9002...
2) Biological Trace Elements Research “Fluoride and Children’s Intelligence: A Meta-analysis,” by Qin-qing Tang & Jun Du & Heng-hui Ma &

Shao-jun Jiang & Xiao-jun Zhou

http://www.ci.fairbanks.ak.us/documents/boardscommissions/fluoridetaskfo...

3) The National Academies of Science, Committee on Fluoride in
Drinking Water, National Research Council, "Fluoride in Drinking
Water: A Scientific Review of EPA's Standards," March 2006

http://www.nap.edu/catalog/11571.html?onpi_newsdoc03222006

4) Time Magazine, “Top Ten Household Toxins,” Fluoride, by Alice Park

http://www.time.com/time/specials/packages/article/0,28804,1976909_19768...

5) Mullenix P, et al. (1995). "Neurotoxicity of Sodium Fluoride in
Rats," Neurotoxicology and Teratology 17:169-177) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7760776

6) The Fluoride Deception
by Christopher Bryson CHAPTER 1: Through the Looking Glass http://www.fluoridealert.org/fluoride-deception2.htm

NYSCOF News Releases

Follow NYSCOF on Twitter or Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *