ВРЪЗКАТА МЕЖДУ ИЗКУСТВЕНИТЕ ПОДСЛАДИТЕЛИ И ДИАБЕТА

 

Според Американската диабетна асоциация диабетът се е превърнал в пандемия и засяга 30 милиона души само в САЩ. За съжаление, честотата на диабета продължава да нараства експоненциално поради свръхконсумацията на преработени храни, които доминират над стандартната американска диета (по-популярно наричана „SAD“).

Шокиращо, до 2030 г. СЗО прогнозира диабетът да стане седмата водеща причина за смърт в целия свят. И така, коя е основната съставка, подхранваща тази здравна криза от метаболитни нарушения? Не гледайте по-далеч от консумацията на изкуствени подсладители, под имена като Sweet’N Low, NutriSweet, Equal, аспартам - списъкът продължава и продължава.

Чуйте експертите: изкуствените подсладители са невротоксични –  причиняват големи здравословни проблеми

 

Проучване на Imperial College в Лондон установи, че хората, които пият еднократна безалкохолна напитка от 360 ml на ден, повишават с 18% риска си от диабет тип 2, в сравнение с тези, които избягват такива напитки.

Изследване от Медицинския университет в Харвард и Бригъм и Women’s Hospital в Бостън установи, че жените, които пият по една безалкохолна напитка на ден, удвояват риска си от развитие на диабет тип 2, в сравнение с жените, които пият по-малко от една на месец.

Освен това, ако тези цитати (по-долу) не ви накарат да помислите два пъти относно консумирането на изкуствени подсладители ... тогава нищо няма да стане.

„За съжаление, много пациенти в моята практика и други, наблюдавани в консултации, развиха сериозни метаболитни, неврологични и други усложнения, които биха могли да бъдат отнесени конкретно към използването на продукти с аспартам. Това бе доказано от загубата на контрол над диабета, засилването на хипогликемията, появата на предполагаеми „инсулинови реакции“ (включително гърчове), които се оказаха реакции на аспартам, а влошаването или симулацията на диабетни усложнения (особено нарушено зрение и невропатия ), докато използвате тези продукти ... и  драматично подобряване на подобни характеристики след избягването на аспартама и бързото предвидимо повторение на тези проблеми, когато пациентът възобнови продуктите с аспартам съзнателно или по невнимание."- H.J.Roberts, MD, FACP, FCCP

 

„С оглед на всички тези индикации, че аспартамът има потенциала за предизвикване на рак –  твърдение, извън всякакво разумно съмнение, човек може да се запита: Каква е причината за очевидния отказ на FDA да се позове на Закона за храните, лекарствата и козметиката относно тази хранителна прибавка? Не е ли ясно без всяка сянка на съмнение, че аспартамът е причинил мозъчни тумори или рак на мозъка при животни?”-  Д-р Адриан Грос, бивш токсиколог на FDA.

 

„Затова в случай на диетични напитки в алуминиеви кутии, се добавя и много токсичният за мозъка компонент алуминиев флуорид  съвместно с множеството токсини, открити в аспартама, като по този начин се създава най-мощната одобрена от правителството токсична супа, която може да се представи. Със силната връзка между алуминий, екзитотоксини, алуминиеви флуоридни комплекси и болестта на Алцхаймер, би било напълно безотговорно да насърчаваме хората да консумират тази токсична смес."- Ръсел Блейлок, M.D.

 

Неинформираните потребители, в стремежа си да намалят приема на захар и да намалят риска от диабет, са склонни да мислят, че изкуствените подсладители предлагат някаква „безопасна“ алтернатива на преработената захар. Но, както сега знаем, научните доказателства са в пълна степен ясни – консумирането на изкуствени подсладители всъщност увеличава риска от затлъстяване, диабет плюс много други здравословни проблеми.

Как изкуствените подсладители причиняват глюкозна непоносимост

Когато изследователи от Weizmann Institute of Science в Реховот, Израел започват да изучават ефектите на аспартам, сукралоза и други изкуствени подсладители в организма, това, което откриват, е изумително. Данните, получени чрез изследването, показаха значителна промяна в състава и функцията на "добрите" бактерии в червата на мишки, хранени с постоянно количество от различни некалорични подсладители.

 

Тъй като тези бактерии играят важна роля в храносмилането и метаболизма на глюкозата, застрашаването на този баланс на добри и лоши бактерии в червата, с течение на времето

консумирането на изкуствени подсладители може да доведе до непоносимост към глюкоза.

 

Освен че променят чревния бактериален състав, изкуствените подсладители също са свързани с по-високи нива на кръвната захар. Установено е, че хората, които редовно консумират химически заместители на захарта, имат по-големи затруднения с регулирането на кръвната захар, а хората, които обикновено не консумират изкуствени подсладители, след като го правят в продължение само на една седмица се оказват с по-високи нива на кръвната захар.

 

Един от изследователите от Weizmann Institute, Еран Елинав, каза пред репортери по време на пресконференция, че е взел решение да спре да използва изкуствени подсладители заради изненадващите резултати от изследването.

Изкуствените подсладители доказано причиняват повече вреда, отколкото полза

 

С научните данни, които поддържат опасностите от изкуствените подсладители в червата и други области на тялото, защо някой би продължил да консумира тези опасни вещества? Освен това, защо тези вещества все още се рекламират като „безопасни“ и дори полезни за хората, които трябва да намалят приема на захар или консумацията на калории?

 

За съжаление има много организации като Американското общество за борба с рака ..., които продължават да прокарват схващането, че аспартамът е "безопасен" и не причинява рак. Просто погледнете какво казват ... и ще ви оставим сами да решите колко са измамни.

 

В около 6000 хранителни продукта дебнат изкуствени подсладители във всички видове често консумирани продукти, като дъвка без захар, диетични безалкохолни напитки, зърнени закуски, детска храна и дори най-популярните марки кисело мляко. Не е чудно, че наблюдаваме стабилен растеж на затлъстяване, диабет и неврологични заболявания като болестта на Алцхаймер.

 

Вместо да използваме тези невротоксинови отрови за предотвратяване или „управление“ на диабета, трябва да се научим да се наслаждаваме на естествени захари (умерено) и да се ангажираме с чист и здравословен начин на живот, включващ консумацията на органични зеленчуци, плодове, покълнали ядки, семена, плюс разумно количество здравословни мазнини и протеини ... колкото е възможно повече.

 

Комбинирана с активен начин на живот, една балансирана диета от истинска храна – намираща се в природата – без изкуствени подсладители и други хранителни прибавки ... ще ви позволи да поддържате здравословно ниво на кръвната захар и никога да не се притеснявате от диабет.

 

by: Lori Alton, staff writer | November 25, 2019

https://www.naturalhealth365.com/artificial-sweeteners-diabetes-3201.html?utm_medium=pushnotification&utm_source=onesignal

 

Sources for this article include:

Clinical.Diabetesjournals.org
Nature.com

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *