ПОНИЖЕТЕ КРЪВНОТО СИ НАЛЯГАНЕ С ТЕЗИ 3 ПРИРОДНИ ЕКСТРАКТА

 

 

Според Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) „около 1/3 от възрастните имат високо кръвно налягане.“ Друга една трета от възрастното население има хипертония или е в риск от високо кръвно налягане (Данните се отнасят до населението на САЩ, но като тенденция те са сходни с данните за здравето на населението на всички развити страни - б.н. I&V).

С тези числа е ясно, че повечето хора трябва да имат по-добро разбиране за това как ефективно да премахнат от живота си заплахата от сърдечно-съдови заболявания.

Високото кръвно налягане или хипертонията ще повишат риска от инсулт, сърдечни и бъбречни заболявания. Рискът за вашето здраве намалява (драстично) просто чрез поддържането на кръвното ви налягане в нормалните граници, т.е. около 120/130 за систолничното кръвно налягане и 70/80 за диастоличното кръвно налягане.

Ако кръвното ви налягане е високо, не се притеснявайте, има няколко начина за понижаване на кръвното налягане по естествен начин – без да са необходими токсични медикаменти.

Приемът на фармацевтични медикаменти за хипертония може да бъде рискован

 

Естествено, Биг Фарма обича да учи обществото, че „диетата и физическите упражнения не са достатъчни“ за понижаване на кръвното налягане. Също така подчертават важността да говорите с вашия лекар за предписвани медикаменти, като АСЕ инхибитори в комбинация с канални блокери. Компаниите за медикаменти никога не споменават колко е ценна практиката на една по-добра диета или на хранителните добавки.

 

Разбира се, това, което телевизионните реклами не ви казват, е, че традиционно обучените лекари знаят малко (до нищо) за пълноценното храненето. Те са били научени само да "въздействат и управляват" симптомите на болестта с токсични медикаменти.

 

Да не забравяме: често предписаните медикаменти за кръвно налягане имат и много сериозни странични ефекти. Нежеланият резултат от приема на медикаменти включва слабост, затруднено дишане и главоболие.

 

Според д-р Елиът и д-р Рам от университета Ръш в Чикаго, „високите дози блокери на дихидропиридиновите калциеви канали често причиняват оток, главоболие, зачервяване и тахикардия.” За щастие, за всички нас има много по-безопасни (по-добри) начини да понижаване на кръвното налягане.

Естествен подход за справяне с хипертонията

 

Очевидно, първа стъпка би била да прочистите вашата диета. Опитайте се да елиминирате всички силно преработени храни, излишната захар, изкуствените подсладители като аспартам и яжте повече цели (естествени) храни.

 

В допълнение, умерените (сравнително лесни) физически упражнения на седмица, като ходене, могат да направят чудеса за вашето здраве. Така че, не преяждайте и ходете с любим човек в продължение на 30 минути – 3 до 5 пъти седмично. Резултатите може да ви изненадат.

 

Ако не желаете да минавате на медикаментозно лечение, би било добре да проучите ефективността на естествените, природните лечебни средства за понижаване на кръвното налягане. Разбира се, преди да започнете някоя нова практика, консултирайте се с квалифициран (добре образован) холистичен лекар за вашите цели и желания. Ето няколко предложения:

 

  • Екстракт от маслинови листа: Секоиридоидните гликозиди са съединения в екстракт от листата на маслиновото дърво и те взаимодействат с ангиотензин конвертиращия ензим (АСЕ) в тялото ви. Това помага да се предотврати съединение от ангиотензин да доведе до свиване на кръвоносните съдове, като по този начин повишава кръвното ви налягане. Екстрактът от маслинови листа по същество има същия ефект като АСЕ-инхибиторите и те също така понижават нивата на триглицеридите в кръвта ви, за да подобрят сърдечносъдовото здраве.

 

Клиничните изпитвания са установили внушителни спадове на кръвното налягане, дължащи се на екстракт от маслинови листа. В едно осемседмично проучване сред близнаци, тези, които приемат 1000 mg на ден екстракт от маслинови листа, имат среден спад на систолично кръвно налягане от 13 mm Hg и спад на диастолично кръвно налягане от 4 mm Hg. Нивата на лошия LDL холестерол също намаляват.

  • Екстракт от семена на целина: Семената на целина съдържа съединение, наречено L-3-n-бутилфталид, или 3nB. Той действа като медикаментите, блокиращи калциевите канали, за да разшири кръвоносните съдове.

 

Клиничните изпитвания показват значителни резултати от екстракт от семе от целина, без съобщения за сериозни странични ефекти. В едно шестседмично проучване участниците с лека до умерена хипертония приемат 75 mg екстракт два пъти дневно. Сумата от 3nB, която взеха, е сумата в 50 килограма целина. Тяхното систолно и диастолично кръвно налягане спадаше средно над 8 mm Hg.

 

 

  • Екстракт от чесън: Едно проучване разглежда ефектите на екстракта от чесън при пациенти с лекувана, но неконтролирана хипертония. След 12 седмици кръвното налягане на пациентите, които приемат екстракт от чесън, намалява подобно на очакваното количество при прием на медикаменти от първа линия. Добрата новина също включваше и висок процент на приемливост на чесновата добавка.

 

Ако сте един от двете трети от американските възрастни с хипертония или прехипертония, трябва незабавно да промените начина си на живот – за да избегнете нежелани последствия за здравето. Помнете, казано с думите на Бенджамин Франклин, „унция превенция се равнява на килограм лек“.

 

Разбира се, промените в начина на живот изискват усилия, но наградите са забележителни. Плюс това, имам само още един въпрос към вас: не заслужавате ли усилията?

 

by: Natalie Robins, staff writer | December 23, 2019

https://www.naturalhealth365.com/lower-blood-pressure-3231.html

Sources for this article include:

CDC.gov
NIH.gov

Начало на формуляра

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *