ОПАСНОСТИТЕ ОТ ИЗБЯГВАНЕТО НА МАЗНИНИ В ХРАНАТА ВИ

 

С настъпването на новата година може да подготвите  вашата „Резолюция за храненето  за Новата година“, надявайки се да се превърнете в най-здравото си Аз или да свалите онези излишни килограми. За съжаление, много хора фалшиво приемат, че проблемът е в „консумацията на мазнини“ … когато, всъщност, има много повече към това уравнение за отслабване.

Дори повечето конвенционално обучени лекари смятат, че „избягването на мазнини“ е логична (първа стъпка) идея – когато става въпрос за отслабване и оздравяване. Обаче, това може да бъде опасно решение за цялостното ви здраве.

Просто казано, здравословните мазнини са необходими за един здравословен живот.

Проблемът с ограничаването на мазнините във вашата диета

 

Диетата с ниско съдържание на мазнини достигна своя пик през 90-те години с появата на диетата на Аткинс. В разгара на тази мания беше проведено добре ръководено проучване, за да се тестват общите ефекти от здравните ползи на диетата.

 

Това осемгодишно проучване установи, че жените, които консумират диета с ниско съдържание на мазнини, не са имали здравни ползи за различни видове рак или сърдечни заболявания. По-шокиращото е, че според резултатите на близо 50000 жени, завършили проучването, резултатите за отслабване са незадоволителни.

 

Това, което изследването откри, е, че видовете консумирани мазнини са много по-важни от количеството. Здравословните мазнини, които могат да включват мазнини от авокадо, кокосово масло, зехтин и ядки, дадоха желаните резултати.

 

Когато тези здравословни мазнини заместват токсичните (силно обработени) версии в диетата ви, рискът от сърдечни заболявания и диабет намалява.

Какво се случва с мастноразтворимите витамини

 

Диета с много ниско съдържание на калории или ниско съдържание на мазнини може да доведе до дефицит на някои от мастноразтворимите витамини. Те включват витамин А, витамин D, витамин Е и витамин К. Необходими са кръвни тестове, за да се определят нивата ви, за да се гарантира, че те не са твърде високи, ако се допълват в диетата.

 

Дефицитът на тези витамини може да доведе до слепота, кожни проблеми, лоша имунна функция, сърдечни заболявания, деменция, анемия или прекомерно кървене, в зависимост от това кой от мастноразтворимите витамини е нисък.

Обмислете „Средиземноморския стил на хранителен режим

 

Бъдете готови за отслабване чрез промяна на храненето, но избирайте разумно.

 

Средиземноморската диета е отлична алтернатива на нискомаслената тенденция. Тя препоръчва пресни, сезонни храни, които от векове се консумират в средиземноморския регион. Също така няма и броене на калории. Но, разбира се, ние също ви препоръчваме да избирате био-продукти – особено заради всички тези химикали, използвани в съвременното земеделие.

Рибата, зеленчуците и зехтинът са крайъгълните камъни на тази диета и резултатите говорят сами за себе си. Тази диета широко се приема заради нейните здравни ползи за сърцето. Ако ви е трудно да се придържате към други диети, тази вероятно няма да ви остави да чувствате глад.

 

Например, зехтинът е ценната част от тази диета. Редовната консумация на зехтин води до понижен риск от сърдечно-съдови заболявания, някои видове рак, възпаления и подобрява имунната функция. Просто не прекалявайте – както с всичко друго по този въпрос.

 

Друг вариант е диета в кетогенен стил. Някои хора са склонни да предполагат, че тази диета дори убива раковите клетки. Но не всички са съгласни с това и би било разумно да се консултирате с надежден, интеграционен здравен експерт, когато вземате подобни решения.

 

Изводът: качеството има значение – особено когато става въпрос за избиране на подходящите мазнини за вашата диета.

by: Lexie Wynn, staff writer | December, 2019

https://www.naturalhealth365.com/fats-health-dangers-3215.html

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *