ХРАНИТЕЛНИ СТРАТЕГИИ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ ЗДРАВЕТО НА СЪРЦЕТО

 

Статистическите данни за сърдечните заболявания са абсолютно извън контрол и очевидно изискват нов подход за милиони хора. Според най-новите доклади, някой умира от сърдечно-съдово заболяване на всеки 38 секунди и, средно, някой умира от инсулт на всеки 3,70 минути! Струвайки милиарди долари годишно, ние от NaturalHealth365 искаме да насочим вниманието си към високоефективни стратегии за сърдечно здраве.

С често силните си връзки с компаниите, произвеждащи медикаменти и лесния достъп до медикаменти, конвенционално обучените лекари бързат да предписват медикаменти за „лечение“ на сърдечно заболяване и неговите симптоми. Обаче, освен че са скъпи, тези медикаменти имат нежелани (опасни) странични ефекти. За щастие, тези токсични медикаменти не са единствената ви възможност. Всъщност има много хранителни добавки, които могат да подобрят здравето на сърцето – за част от стойността в болка и изразходвани долари.

Хранителни стратегии, предназначени да подобрят значително здравето на сърцето

Лекарите вероятно ще отстъпят отново пред предписваните медикаменти, когато забележат хипертония или повишени нива на холестерол или триглицериди. Това, което винаги не ви казват, е, че неправилното хранене е една от най-големите причини за сърдечни заболявания. И, разбира се, медицинското им обучение ги оставя с малко познания как да излекуват всяко хронично заболяване.

 

Например, вашият лекар разбира ли, че омега-3 мастните киселини могат да понижават триглицеридите, да регулират кръвното налягане и да понижават лошия холестерол? Можете да получите омега-3 от уловена дива риба като сьомга и скумрия и от източници на растителна основа като орехи.

 

За да избегнете клетъчно възпаление и увреждане на кръвоносната система, поддържайте съотношението си омега-3 към омега-6 на около 1 към 4 или по-малко. Имайте предвид, милиони хора имат съотношения на 1 към 20 или повече!

 

Чесънът е една от най-мощните билки за здравето на сърцето – благодарение на активния си компонент, наречен аллицин. Едно проучване разглежда ефектите на чесъна върху кръвното налягане. Д-р Кърт М. Рейнхарт и колегите му от болницата в Хартфорд заключиха, че „чесънът е свързан с понижаване на кръвното налягане при пациенти с повишено систолично кръвно налягане“.

 

Витамините С и D са широко известни, че помагат за намаляване на риска от дегенеративни заболявания – особено сърдечни заболявания и рак. Освен това витамините от група В – B6, B12 и фолиева киселина – могат да намалят риска от инсулт.

 

И накрая, храните (или хранителните добавки), богати на флавоноиди, получени от шоколад, горски плодове и ябълки, плюс DHEA, хормон, могат значително да подобрят здравето на сърцето. Ако страдате от сърдечни заболявания – намерете надежден (опитен) здравен специалист, който да ви помогне и да ви насочва в процеса на оздравяване.

Време е да се погрижите сами за здравето на сърцето си

 

Ако е възможно, опитайте се да не разчитате - напълно - на лекарите да се грижат за сърдечните проблеми - всеки ден. Ако не предприемете стъпки, за да се грижите за себе си, физически, психически и емоционално, може да се окажете в докторските кабинети, с отчетени показания за високо кръвно налягане или с негативни резултати от кръвен тест. И най-общо казано, този лекар след това ще се опита да набута медикамент с рецепта.

 

Вместо това, поемете инициативата и се захващайте със здравето на сърцето си - преди да е станало твърде късно. Изградете основите на здравословния начин на живот с редовни физически упражнения, като джогинг, туризъм или всякаква приятна физическа активност, през повечето дни от седмицата. Насладете се на балансирана диета, пълна с прясна (органична) храна - включително много зеленчуци и необработени храни.

 

И накрая, помислете за приемане на хранителни добавки, за да премахнете определени хранителни дефицити и да се предпазите от прекомерен оксидативен стрес. Много хранителни вещества си струва да приемате под формата на добавка, особено ако сегашното ви здравословно състояние изисква малко допълнителна помощ.

 

Изводът: направете каквото можете – по естествен, природен начин - за да намалите излагането си на токсини и да подхранвате тялото си. Сърдечните заболявания са неестествено явление и могат да бъдат избегнати с прости промени в храненето и навиците на живот.

 

by: Natalie Robins, staff writer | December, 2019

https://www.naturalhealth365.com/heart-health-alicin-3222.html?utm_medium=pushnotification&utm_source=onesignal

 

Sources for this article include:

Heart.org
Sciencedaily.com
NIH.gov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *